Κρήτη

Λασίθι

Κίνδυνος να μην λειτουργήσει ο αεροσταθμός της Σητείας

aerolimenas.jpg

Μπορεί να ολοκληρώθηκε ο νέος, σύγχρονος, λειτουργικός και πραγματικά εντυπωσιακός αεροσταθμός του Δημοτικού Αεροδρομίου Σητείας, όμως ορατός είναι ο κίνδυνος να μην λειτουργήσει κατά την έναρξη της προ των πυλών τουριστικής σαιζόν.

Οι λόγοι μίας τέτοιας απευκταίας εξέλιξης είναι οικονομικοί. Μία μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην πληρωμή της αναδόχου εταιρίας, αναφέρει το anatolh.com Τα 530.000 ευρώ θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί τουλάχιστον πριν από τρεις μήνες. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Μάλιστα η ανάδοχος εταιρία έχει ενημερώσει και γραπτώς τόσο το Δήμο, όσο και φορείς της περιοχής επισημαίνοντας τον κίνδυνο να δημιουργηθεί κάποια εμπλοκή στη λειτουργία του νέου κτιρίου.

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν και σε μία εποχή που οι προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας είναι μεγάλες σε σχέση με την αξιοποίηση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και γενικότερα το νέο ρόλο του αεροδρομίου Σητείας, ενός έργου που αναμένεται να συμβάλει στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. Πρόκειται εξάλλου για ένα «όνειρο» και ένα μεγαλεπήβολο στόχο της τοπικής κοινωνίας, που ναι μεν έλαβε σάρκα και οστά, όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος να μη γίνουν αισθητά τα αποτελέσματα του.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 37 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κρούσματα κορωνοϊού

Συνολικά 37 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 12/06, σε συνολικά 591 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 18 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid19.

11 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, ενώ δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα στο Λασίθι 

Ειδήσεις σήμερα 

Έρευνα - Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμένοι νεφροπαθείς αναπτύσσουν αντισώματα

Κορωνοϊός και διαβήτης: Πώς συνδέονται

Σκέτσος: Τέλος το υποχρεωτικό self-test για τους εμβολιασμένους