Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Οργανώνουν τις υπηρεσίες και βελτιώνουν τις δομές του Δήμου

ierapetra.jpg

Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας μεταξύ των οποίων η ψήφιση του νέου ΟΕΥ του Δήμου Ιεράπετρας, η έκφραση άποψης για τη Μελέτη Ν.Ο.Α.Κ Λασιθίου Τμήμα Ιεράπετρα – Φέρμα, η ψήφιση του νέου κανονισμού λειτουργίας των κοιμητηρίων Δήμου Ιεράπετρας και η λειτουργία των παιδικών χαρών.
Αναφορικά με το θέμα της τροποποίησης του Ο.Ε.Υ, κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο νέος Ο.Ε.Υ. με τον οποίο οργανώνεται η λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που δημιουργεί η υποστελέχωση εξ' αιτίας των μνημονιακών πολιτικών οι οποίες συνεχίζονται δριμύτερες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ανατολή, το Δημοτικό Συμβούλιο συναισθανόμενο την ανάγκη προσαρμογής στα νέα δεδομένα αφ' ενός και τη βούληση της δημοτικής αρχής για συνεχή βελτίωση της παραγωγικότητας των δημοτικών υπηρεσιών αφετέρου προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας και του τόπου γενικότερα, ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά με αίσθημα ευθύνης.
 
Μελέτη Ν.Ο.Α.Κ.Ν Λασιθίου στο Τμήμα Ιεράπετρα – Φέρμα
Όσον αφορά την έκφραση άποψης για τη Μελέτη Ν.Ο.Α.Κ.Ν Λασιθίου στο Τμήμα Ιεράπετρα – Φέρμα, που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράστηκε η βούλησή του, αφενός για την ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων στα πλαίσια όμως μιας αναπτυξιακής πολιτικής η οποία θα σέβεται τις υφιστάμενες τουριστικές δομές, την χωροταξική λειτουργία και την ισχυρή βούληση της κοινωνίας για ουσιαστική ανάπτυξη η οποία θα αναβαθμίσει τον τόπο και δεν θα τον καταστρέφει αφετέρου.
Στο πλαίσιο αυτό ομόφωνα αποφασίστηκε η απόρριψη της υφιστάμενης μελέτης Ν.Ο.Α.Κ.Ν Λασιθίου Τμήμα Ιεράπετρα – Φέρμα και επανασχεδιασμός στα πλαίσια που σαφώς ορίστηκαν κατά τη συνεδρίαση.
Επίσης, αναφορικά με τη λειτουργία των παιδικών χαρών του Δήμου Ιεράπετρας, την τρέχουσα περίοδο, όπως αναφέρθηκε στο συμβούλιο, ξεκινά η διαδικασία πιστοποίησης των παιδικών χαρών. Κατά τη συνεδρίαση με σαφήνεια εκφράστηκε η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου «καμία παιδική χαρά να μην κλείσει» αλλά να γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ιεραρχώντας τις απαιτήσεις κάθε παιδικής χαράς, ώστε σε βάθος χρόνου όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου να αποδοθούν με ασφάλεια πλέον για χρήση στα παιδιά.
 
Κανονισμός λειτουργίας κοιμητηρίων
Κατά την ίδια συνεδρίαση ψηφίστηκε ομόφωνα και ο νέος κανονισμός λειτουργίας των κοιμητηρίων του Δήμου Ιεράπετρας μέσα από τον οποίο ενοποιούνται οι δύο κανονισμοί που υπήρχαν μέχρι σήμερα και επιδιώκεται η εύρυθμη και ισόρροπη λειτουργία των κοιμητηρίων.
Επίσης δρομολογήθηκαν με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σημαντικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα αλλά και αναπτυξιακής φύσεως, όπως η σύναψη προγραμματικής για τακτοποίηση ζητημάτων που αφορούν την ολοκλήρωση της μελέτης του Σχεδίου πόλεως Μακρύ Γιαλού – Κουτσούρα – Ανάληψης.

Κρήτη

Ο Σταύρος Αρναουτάκης για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης

Τί αναφέρει στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την επέτειο από την Εθνική Αντίσταση:

Ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, φωτίζει μια από τις πιο ηρωικές περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. 
Οι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με θάρρος και γενναιότητα πάλεψαν απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, βάζοντας τα θεμέλια για την απελευθέρωση της χώρας.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους αγωνιστές εκείνης της περιόδου, ως διαχρονικά σύμβολα του αγώνα για την Ελευθερία και την Πατρίδα.

 

ESPA BANNER