Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Για τέσσερα χρόνια δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ για το χρέος του

Το Ειρηνοδικείο  Ιεράπετρας, με απόφασή του στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής δικαίωσε άνεργο , αγρότη δανειολήπτη, μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο οποίος προσέφυγε στο ν.3869/2010, στον γνωστό ως Νόμο Κατσέλη , προκειμένου να ρυθμίσει τις δανειακές του υποχρεώσεις επικουρούμενος από αυτήν τόσο στην συμβουλευτική όσο και στην εξωδικαστική  καθοδήγηση.
Στην απόφαση  αυτή ουσίας σημασία έχει ότι ,διεσώθη η κύρια κατοικία του  με αγροτικό ακίνητο   από πρόγραμμα πλειστηριασμού, που θα πραγματοποιείτο σε ορισμένη ημερομηνία (15 Ιανουαρίου 2014)
Επί της απόφασης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,πρόκειται για αγρότη   ηλικίας 34 ετών,έγγαμο ,με δύο τέκνα ο οποίος έχει χρέος σε δύο Τράπεζες συνολικής οφειλής  377.195,05 ευρώ.
 Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει
α)κατοικία   εκτός οικισμού 100 τ.μ  την οποία δηλώνει ως κύρια αλλά έχει στην ιδιοκτησία και δεύτερη εκτός οικισμού ίδιας επιφάνειας
β)διαθέτει σε κυριότητα 100% τέσσερα αγροτεμάχια  το ένα με ελιές, καθώς και άλλα τέσσερα αγροτεμάχια με μικρά ποσοστά συνιδιοκτησίας
γ)Έχει στην κυριότητα του ένα Ι.Χ παλαιό αγροτικό.
 Επί της απόφασης του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας  στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής και μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της κυρίας αίτησης που έχει προσδιοριστεί για της 26-01-2018.
1)Διάσωση της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό
2)Αναστολή όλων των διωκτικών μέτρων από της πιστώτριες εις βάρος των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη
3)Μηδενικές  καταβολές, δηλ. ο δανειολήπτης δεν θα καταβάλλει κανένα ποσό έως  την εκδίκαση της κυρίας αίτησης 
Συμπερασματικά:Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,θεωρείται δικαίωση για τον άνεργο αγρότη , ο οποίος  προσέφυγε στον νόμο Κατσέλη, μέσω της ΄Ενωσης ,για να ρυθμίσει το χρέος του και να ανακουφιστεί από την Υπερχρέωση.Η απόφαση αυτή ακόμα θέλει να  τονίσει, στους νομικούς κύκλους της Χώρας,  ότι ο αγρότης δεν είναι έμπορος, είναι το φυσικό πρόσωπο, που δίνει καθημερινά τον αγώνα του ψυχή και σώμα, μαχόμενος με όλα τα στοιχεία της φύσης (αντίκρουες συνθήκες), για επιβίωση. Ο αγρότης  σήμερα, σπάνια αμείβεται ορθά, αφού τα προϊόντα που παράγει ,αφενός έχουν χαμηλή αξία  πώλησης ,αφετέρου δεν βρίσκουν αγοραστές, λόγω της μείωσης των εισοδημάτων των καταναλωτών.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Πέτσας Ρέθυμνο

Τα θέματα υποδομής, ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και των Δήμων, με έμφαση στα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην έδρα της Π.Ε Ρεθύμνης με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή και τους Δημάρχους Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό, Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη και Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινο.

Στη συνάντηση τέθηκαν στον κ. Πέτσα και στο Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, οι προτεραιότητες της Περιφερειακής ενότητας και των δήμων για τα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, όπως η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε Περιφέρεια, Δήμους και η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών, ο εκλογικός νόμος, κ.α.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη σύσκεψη, σημειώνοντας πως έγινε σε καλό κλίμα, αναδεικνύοντας την πολιτική βούληση του υπουργού για λύσεις. «Μέσα από τη συνεργασία και τις σωστές προτάσεις που έχουν γίνει από τους Δήμους και την Περιφέρεια μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα. Εκ μέρους της Περιφέρειας θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την διάθεσή του να στηρίξει τις αναπτυξιακές προτάσεις και να δώσει λύσεις στα προβλήματα», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας: Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου

ΠΕΔ Κρήτης - Πέτσας: Έργα, στήριξη και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον υπουργό

Πέτσας από Λασίθι: Προς αντιμετώπιση το θέμα της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση