Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Έλεγχοι και πρόστιμα για την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων

imag0995.jpg

Ενταντικοποιούνται οι έλεγχοι από τον δήμο Ιεράπετρας με στόχο τον περιορισμό της παράνομης εναπόθεσης απορριμμάτων – Επιβολή προστίμων στους παραβάτες

Από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας γνωστοποιείται ότι λόγω των πολύ συχνών περιστατικών παράνομης εναπόθεσης απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα τόσο στην πόλη της Ιεράπετρας όσο και στις Τοπικές Κοινότητες, στο εξής  θα επιβάλλονται πρόστιμα στους παραβάτες, βάσει και των όσων προβλέπονται στον Κανονισμό Καθαριότητας σχετικά άρθρα του οποίου ακολουθούν

Άρθρο 13

     Οι Πολίτες έχουν την υποχρέωση να απορρίπτουν οποιοδήποτε άχρηστο προσωπικό αντικείμενο μόνο στα ειδικά δοχεία του Δήμου. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η απόρριψή τους σε κοινόχρηστους ή ιδιωτικούς ελεύθερους χώρους, στις δασικές εκτάσεις, στην παραλία η στη θάλασσα.

Σε περίπτωση παράβασης επιβάλλεται πρόστιμο 50,00 €.

Άρθρο 18 

‘’Υποχρεώσεις υπευθύνων για τα ογκώδη δημοτικά (αστικά) απορρίμματα 
Γενική διάταξη για τα ογκώδη αντικείμενα

Τα απορρίμματα αυτά δεν ανήκουν στην κατηγορία των «οικιακών» απορριμμάτων. Παραλαμβάνονται από το Δήμο, μόνον εφ’όσον διαθέτει τα μέσα και έχει τη δυνατότητα αποκομιδής ογκωδών Δημοτικών (αστικών) απορριμμάτων, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των υπευθύνων με την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Στην περίπτωση που ο Δήμος δύναται να αποκομίσει τα απορρίμματα αυτά, οι υπεύθυνοι υποχρεούνται: 

α) Να καταβάλλουν υπέρ του Δήμου το προβλεπόμενο τέλος αποκομιδής ανά κυβικό μέτρο ύψους 15 ευρώ. 

β) Να παραδίδουν τα αντικείμενα την ημέρα, την ώρα και στο σημεία που θα καθορίσει ο Δήμος 

γ) Αντικείμενα και υπόλοιπα καθαρισμού κήπων πρέπει να είναι  συσκευασμένα σε σακούλες και να  τοποθετούνται σε σημείο ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων και να είναι ευχερής η αποκομιδής τους. 

δ) Υπόλοιπα χώματος και κοπροχώματος απομακρύνονται υποχρεωτικώς από τους υπευθύνους με δικά τους μέσα. Απαγορεύεται η ανάμειξή τους με οικιακά απορρίμματα.  

Σε περίπτωση παράβασης επιβάλλεται πρόστιμο από 50,00  έως 200,00 €.’’

Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα η Υπηρεσία έχει προβεί ήδη στην επιβολή αρκετών προστίμων για τις ως άνω παραβάσεις λαμβάνοντας υπόψη της στοιχεία που ανασύρονται από τις σακούλες των απορριμμάτων.  Το επόμενο χρονικό διάστημα όμως  αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι με στόχο τον περιορισμό και  εξάλειψη του παραπάνω φαινομένου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τροχαίο με δύο τραυματίες

ΕΚΑΒ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στη Μυρτιά Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφοφίες, από το τροχαίο στο οποίο εμπλέκεται ένα αγροτικό, τραυματίστηκαν δύο άτομα τα οποία παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκανστο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τραυματίες είχαν εγκλωβιστεί στο όχημά τους ωστόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατάφεραν να τους βγάλουν σώους, σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή τους στο σημείο του συμβάντος.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τη βρήκε νεκρή με τραύματα στο κεφάλι - Πιθανό έγκλημα στο νησί

Ηράκλειο: Θλίψη για τον γνωστό ξενοδόχο που "έφυγε" από τη ζωή

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του