Κρήτη

Λασίθι

Η ...αστυνομία υποδέχτηκε τους κατοίκους της Ιεράπετρας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Περισσότερες από τέσσερις ώρες διήρκησε η συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία κατοίκων της Ιεράπετρας και μέλη της επιτροπής αγώνα με τον  Υπερδιοικητή των Νοσοκομείων Λασιθίου κ. Μανώλη Μακρονικολάκη , με αφορμή τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο τους ,ζητώντας επιτέλους λύση κυρίως με την παθολογική κλινική, που παραμένει κλειστή 25 μέρες το μήνα, πρόβλημα που διαιωνίζεται μήνες τώρα.

Μετά από έντονες διαβουλεύσεις και έπειτα από παρέμβαση του διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη -ο οποίος να σημειωθεί ότι δεν ήταν παρών στη σύσκεψη ωστόσο ενημερώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με αντιπροσωπεία των κατοίκων και με τον Υπερδιοικητή Λασιθίου- αποφασίστηκε να πάει από την ερχόμενη Δευτέρα παθολόγος από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στην Ιεράπετρα ο οποίος θα κάνει εφημερίες αλλά και ιατρείο ενώ όπως τους ανακοίνωσε  επίκειται η άμεση πρόσληψη επικουρικού παθολόγου  άμεσα περίπου σε ένα μήνα  και αρχές καλοκαιριού άλλου  ένα επίσης για την παθολογική κλινική .

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως δήλωσε στο e-kriti.gr ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης  τον επόμενο μήνα αναμένεται στο νοσοκομείο και ένα μόνιμος χειρουργός .

Ωστόσο την έντονη αγανάκτηση των πολιτών της Ιεράπετρας προκάλεσε το γεγονός ότι όταν πήγαν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προκειμένου να συναντηθούν με τον   κ. Μανώλη Μακρονικολάκη, υπήρχε αστυνομική δύναμη η οποία είχε κλείσει  όλες τις πύλες του νοσοκομείου .

Τελικά, μετά από διαμαρτυρίες οι πολίτες από την Ιεράπετρα ανέβηκαν στη διοίκηση και συναντήθηκαν με τον κ. Μακρονικολάκη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η επιτροπή αγώνα προχώρησε σε ένα δυναμικό  συλλαλητήριο διαμαρτυρίας  έξω από το νοσοκομείο Ιεράπετρας  και στο οποίο συμμετείχαν εργαζόμενοι σε αυτό, στο δήμο , εκπαιδευτικοί αλλά  και μαθητές. Στη συνέχεια μετέβησαν με Ι.Χ. στον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον υπερδιοικητή των νοσοκομείων Λασιθίου Μανόλη Μακρονικολάκη.

Κρήτη

Κρήτη - Κορωνοϊός: 63 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

63  νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ σήμερα Κυριακή 11/04, σε συνολικά 1.718 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης οι περισσότερες νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις του ιού, 28  δηλαδή, ανιχνεύθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

20 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 14 στο Ρέθυμνο και μόνο 1 στο Λασίθι.

Ειδήσεις σήμερα 

Γραβάνης για AstraZeneca: Δεν υπάρχουν περιστατικά θρομβώσεων στους άνω των 60 ετών

Κρήτη - κορωνοϊός: Εκοιμήθη από επιπλοκές του ιού και άλλος ιερέας

Κορωνοϊός: «Παράθυρο» για διαπεριφερειακές μετακινήσεις με self tests