Κρήτη

Λασίθι

Επιστολή αγανάκτησης από το δήμαρχο Ιεράπετρας για το νοσοκομείο

ιεραπετρα νοσοκομειο

Επιστολή αγανάκτησης στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Δερμιτζάκη έστειλε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης αναφορικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου. Στην ίδια επιστολή, του ζητάει να δώσει το παρών στον αποκλεισμό της ΔΥΠΕ τη Δευτέρα 22 Ιουνίου αλλά και να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

Όπως και ο ίδιος γνωρίζετε, οι δεσμεύσεις του Διοικητή της ΥΠΕ, κ. Ηγουμενίδη  στα αιτήματα  μας για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, όπως μεταφέρθηκαν από φορείς και συλλόγους της Ιεράπετρας την Τετάρτη 10 Ιουνίου, δεν υλοποιήθηκαν. 
Δυστυχώς όλοι μας για μια ακόμη φορά, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις υπήρξαν, γίναμε μάρτυρες της αδυναμίας των υπευθύνων να βρουν λύσεις για θέματα μάλιστα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.  
Καμία εξέλιξη για τα σοβαρότατα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Καμία ουσιαστική προσπάθειά επίλυσής τους. Κανένα ενδιαφέρον για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης. 
Με αφορμή τη δεδομένη κατάσταση και μετά τις διαβεβαιώσεις για βελτιώσεις στο χώρο της Υγείας στις οποίες ως νέα Κυβέρνηση προβαίνατε, σας ενημερώνω ότι, όπως αποφασίσαμε σε έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουνίου παρουσία εμένα του ίδιου, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, της Επιτροπής Υγείας του Δήμου, του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Επιτροπής Αγώνα, τη Δευτέρα το πρωί προχωρούμε σε κατάληψη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο, όπως είχαμε δεσμευτεί στους πολίτες της Ιεράπετρας, ασκώντας πιέσεις για εξεύρεση λύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό από τη θέση μου ως Δήμαρχος Ιεράπετρας ζητάω από εσάς, γνωρίζοντας το προσωπικό σας ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο της πόλης μας:
Πρώτον, να είστε παρών στο κλείσιμο της 7ης ΥΠΕ τη Δευτέρα 22 Ιουνίου ως Κυβερνητικός Βουλευτής Λασιθίου και ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα, ασκώντας και εσείς πιέσεις για την εξεύρεση λύσεων .
Δεύτερον, να καταθέσετε προς ενημέρωση όλων μας τις θέσεις και τις προτάσεις σας αναφορικά με το θέμα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και τις κινήσεις που προτίθεστε να κάνετε, από τη σημερινή θέση σας, για την επίλυση των προβλημάτων τους.  
Τρίτον,  την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, κ. Κουρουπλή και συνάντηση μαζί του άμεσα, παρουσία και εσάς του ίδιου, προκειμένου να μεταφέρουμε τα όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της πόλης μας και να βρεθούν τρόποι επίλυσής τους.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα