Κρήτη

Λασίθι

Εκτός ΕΣΠΑ το Δικταίο Άντρο στο Λασίθι - Αντιδρά ο δήμος

Την είδηση ότι το σπήλαιο Δικταίο Άντρο στο Οροπέδιο Λασιθίου απεντάχθηκε από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ύψους 1.250.000 ευρώ που προέβλεπε την ανάδειξη και την αποκατάσταση του, έμαθε εντελώς τυχαία ο δήμαρχος της περιοχής κ. Γιάννης Στεφανάκης όπως αποκάλυψε στο Ράδιο κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη το πρωί της Παρασκευής.

Όπως είπε ο δήμαρχος, το Δικταίο Αντρο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ του υπουργείου Πολιτισμού στις 13 Δεκεμβρίου 2013 με απόφαση της Γενικής Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη. 

Ωστόσο, όπως είπε ο δήμαρχος, το έργο εντελώς ξαφνικά απεντάχθηκε από το πρόγραμμα. Μάθαμε πριν από λίγες ημέρες ότι το Δικταίο Άντρο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ στις 12 Ιουνίου, είπε ο δήμαρχος και τόνισε τον τρόπο με τον οποίο τόσο εκείνος όσο και η αρχαιολογική υπηρεσία του Δήμου, έμαθαν για την εξέλιξη αυτή.

Το μάθαμε εντελώς τυχαία με έναν non papaer, είπε ο κ. Στεφανάκης και συνέχισε λέγοντας πως ούτε εκείνος αλλά ούτε και η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία είχαν ενημερωθεί και ότι βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου, ο δήμος δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και ότι την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την εξέλιξη αυτή, με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να γίνουν προσπάθειες επανένταξης του Δικταίο 'Άνδρο, στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. 

Ο κ. Στεφανάκης, είπε τέλος πως είναι απαράδεκτο να απεντάσσονται τόσο σημαντικά έργα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα για το σπήλαιο Δικταίο Άνδρο, είπε ότι η επισκεψιμότητα του κάθε χρόνο αγγίζει τις 200.000. 

Γ.Π.

 

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Κλείνει τμήμα νηπιαγωγείου - Θετικός στον ιό μικρός μαθητής

Νηπιαγωγείο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε μαθητής σε τμήμα στο 1ο Νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας και αυτό ενεργοποιεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα με το κλείσιμο του εν λόγω τμήματος.

Παράλληλα, σε κατ’ οίκον περιορισμό παραμένει και ο αδελφός του μαθητή, που φοιτά σε δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Την ίδια στιγμή στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου η ανησυχία και πάλι κλιμακώνεται μετά και τα 9 επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα που ανακοινώθηκαν κατά τη σημερινή επιδημιολογική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Χερσόνησος: Στύλος της ΔΕΗ πλάκωσε αυτοκίνητο - φώτο

Προς ανακωχή ΕΕ και AstraZeneca για τα εμβόλια

Ισπανία: Τρέμει η γη στη Γρανάδα από διαδοχικούς σεισμούς