Κρήτη

Λασίθι

Δομές στον Άγιο Νικόλαο στήνει το Χαμόγελο του Παιδιού

Tοπική δομή με την κατάλληλη υποδομή επιχειρεί να στήσει και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, ο οργανισμός «Το χαμόγελο του παιδιού». Σήμερα δημοσιεύουμε ανακοίνωση του οργανισμού με την οποία ζητά εξειδικευμένο προσωπικό για τη στελέχωση της δομής, που θα εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, Κων. Γιαννόπουλος είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι σκοπός είναι να στηθούν δομές και υποδομές σε ολόκληρη την Κρήτη για την στήριξη ουσιαστικά και όχι φιλανθρωπικά των παιδιών που ζουν στη μεγαλόνησο.

Όπως είπε, «Το χαμόγελο του Παιδιού» έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα για την Κρήτη, να δημιουργήσει από μια δομή σε κάθε πρωτεύουσα νομού της, εκφράζοντας παράλληλα την επιφύλαξη αν καταστεί εφικτό όλο αυτό το σχέδιο να υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρο το νησί, μιας και όπως είπε, «δεν λειτουργούν όλα με την ίδια ταχύτητα, ειδικά στο κράτος». Όπως εξήγησε, έχει απευθυνθεί στον Υφυπουργό Εργασίας και Πρόνοιας Βασ. Κεγκέρογλου προκειμένου να παραχωρηθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» κλειστά κτίρια του δημοσίου, για να στεγάσει την υποδομή που επιδιώκει να οργανώσει στο νησί μας.

Ο κ. Γιαννόπουλος, όπως αναφέρει η εφημερίδα anatolh.com είπε ότι στόχος είναι η δημιουργία κινητής μονάδας κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης που θα μεταβαίνει στα χωριά της Κρήτης, η οποία θα παράσχει υπηρεσίες στήριξης των οικογενειών με προβλήματα.

Επίσης στόχος είναι η δημιουργία άλλης, κινητής μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών στην Κρήτη, γιατί έχει διαπιστωθεί ότι παιδιά χάνουν την υγεία ή και τη ζωή τους γιατί δεν υπάρχει μια τέτοια μονάδα. Η μονάδα αυτή θα είναι ενταγμένη στο πλάνο του ΕΚΑΒ αλλά θα λειτουργεί με κατάλληλα εξοπλισμένο ασθενοφόρο και με ειδικευμένο προσωπικό του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Κρήτη

Κρήτη: Σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι και ανοιχτά της Ζάκρου

Σεισμογράφος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 06.51 το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου, στον θαλάσσιο χώρο, 29 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 20 χιλιόμετρα.

Λίγο αργότερα, στις 07.14 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση με επίκεντρο το πολύπαθο Αρκαλοχώρι, με ένταση, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, 3,1 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα ν/δ του Αρκαλοχωρίου και το εστιακό βάθος στα 12,4 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός, αν και μικρής έντασης, έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Συννεφιά και βροχές ανήμερα της εθνικής επετείου (βίντεο)

Ηράκλειο: Παράσυρση έξω από τον Άγιο Μηνά - Μποτιλιάρισμα σε όλο το κέντρο (βίντεο)

ESPA BANNER