Κρήτη

Λασίθι

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων στον Αλμυρό Αγ. Νικολάου

Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το WWF Ελλάς σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικόλαου στον υγρότοπο Αλμυρού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων στις 2 Φεβρουαρίου..

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι και την εξερεύνηση τη σημασία του υγρότοπου, με την καθοδήγηση και την εμψύχωση του Δικτύου Εθελοντών για την Παρακολούθηση των Υγρότοπων της Κρήτης και την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης. Γονείς και παιδιά, με χαμόγελα και πολλή όρεξη, έφτιαξαν χειροτεχνίες με θέμα τον πλούτο της ζωής που υποστηρίζει ο υγρότοπος και έκαναν πειράματα για την κατανόηση του κύκλου του νερού. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με βιωματικά παιχνίδια για την αξία του νερού και τους τρόπους εξοικονόμησής του. Τα παιδιά έμαθαν για τον προστατευτικό ρόλο των υγρότοπων ενάντια στις πλημμύρες, τις συνέπειες από το μπάζωμά τους, αλλά και τη σημασία των νησιωτικών υγρότοπων ως ενδιάμεσων σταθμών ξεκούρασης και διατροφής για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά. Η δράση συνεχίστηκε στο γεφυράκι του ποταμού, όπου τα παιδιά των δημοτικών σχολείων μπόρεσαν να παίξουν με τις έξυπνες κατασκευές καραβιών, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του αγαπημένου τους υγρότοπου. Το όμορφο πρωινό έληξε με τη σηματοδότηση των ορίων του υγρότοπου από την Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου και έναν συμβολικό καθαρισμό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθηκαν, συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της γιορτής ειδικά τα παιδιά και τους δασκάλους των δημοτικών σχολείων που έδωσαν χρώμα στον υγρότοπο με τις εντυπωσιακές κατασκευές καραβιών. Το Δίκτυο Εθελοντών για την Παρακολούθηση των Υγρότοπων της Κρήτης θα συνεχίσει και αυτή τη χρονιά να παρακολουθεί συστηματικά την κατάσταση των υγρότοπων της Κρήτης και να πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν για να διατηρήσουμε τα φυσικά “διαμάντια” του νησιού μας.

Το Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».

 

Κρήτη

Νοσοκομεία Κρήτης: Έφτασαν τους 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Ασθενείς - κορωνοϊός

Το φράγμα των 100 άγγιξε ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Ένας αριθμός που δίνει και το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί στο νησί αναφορικά με την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (2/3) νοσηλεύονταν 94 ασθενείς στα νοσοκομεία.

Από τους 100 ασθενείς, οι 16 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕθ ενώ οι υπόλοιποι 84 στις κλινικές κόβιντ.

Το μεγαλύτερο "βάρος" σηκώνουν τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου καθώς στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο σήμερα, νοσηλεύονται 36 ασθενείς εκ των οι 30 στην κλινική κόβιντ και οι έξι στη ΜΕΘ.

Ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύονται 33 ασθενείς. Από αυτούς, οι 28 είναι στην κλινική κόβιντ και οι άλλοι πέντε, δίνουν μάχη στην Εντατική.

Τρίτο κατά σειρά νοσοκομείο με τους περισσότερους ασθενείς είναι εκείνο των Χανίων όπου σήμερα νοσηλεύονται 14 ασθενείς με τους 4 να βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 13 ασθενείς, όλοι στην κλινική κόβιντ ενώ στον Άγιο Νικόλαο, ένας ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και δύο στην κλινική κόβιντ.

Στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας νοσηλεύεται ένας ασθενής στην κλινική κόβιντ ενώ "καθαρά" από κορωνοϊό παραμένουν τα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ενετικά Τείχη Ηρακλείου: Πράσινο από το Μηχανολογικό έως τη Βίγλα

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε ορεινή περιοχή

Κρήτη - κορωνοϊός: Αύξηση 337% στο ιικό φορτίο σε νομό του νησιού!