Κρήτη

Λασίθι

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Στα 3,9 Ρίχτερ ο σεισμός κοντά στη Ζάκρο

Στους 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ προσδιορίζει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών , το μέγεθος της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στη 1.34 το μεσημέρι της Τετάρτης Νοτιοδυτικά της Ζάκρου στη Σητεία.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο η δόνηση είχε επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο και εστιακό βάθος 18 χιλιόμετρα ενώ χαρακτηρίζεται ως ασθενής , παρότι έγινε αισθητή ακόμα και στο Ηράκλειο  

Κρήτη

Κρήτη - Αποκλειστικό: Κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πυροσβεστική

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr, το κρούσμα αφορά συμβασιούχο πυροσβέστη που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περάματος στο Ρέθυμνο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα. Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα πραγματοποιηθούν τεστ κορωνοϊού για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί και άλλοι πυροσβέστες, ενώ στο κτίριο έγινε ήδη απολύμανση. Στον πυροσβέστη που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ιχνηλατούνται ήδη οι επαφές του, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Γαράζου θα καλύπτει επιχειρησιακά το Π.Κ. Περάματος, ενώ το αντίστοιχο του Γαράζου θα καλύπτεται επιχειρησιακά από το Κλιμάκιο των Ανωγείων.