Κρήτη

Λασίθι

Βυθίστηκε αλιευτικό στο Μεραμπέλλο - κινδύνευσαν τέσσερα άτομα

"Μάχη" με τα κύματα έδωσαν τα τέσσερα μέλη πληρώματος ενός αλιευτικού σκάφους το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε  στην θαλάσσια περιοχή του Μεραμπέλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Λιμενικών Αρχών, το «ΑΡΓΥΡΩ-ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ» Λ.Α.Ν. 338, έπλεε στην θαλάσσια περιοχή του Μεραμπέλλου όταν ανετράπη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, το μεσημέρι της Κυριακής, με αποτέλεσμα την πτώση στη θάλασσα των τεσσάρων επιβαινόντων του, οι δύο εκ των οποίων μετέβησαν στην παρακείμενη ακτή με ίδιες δυνάμεις.

Οι δύο διασωθέντες ενημέρωσαν για το περιστατικό το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΡΟΖΕΤΤΑ» Ν.Α.Ν. 219, το οποίο περισυνέλεξε τους άλλους δύο επιβαίνοντες , μεταφέροντας τους με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίου Νικολάου.

Οι διασωθέντες διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για ιατρική παρακολούθηση, ενώ το «ΑΡΓΥΡΩ-ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ» εντοπίστηκε ημιβυθισμένο στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. από τον κάβο του Καλού Χωριού και ρυμουλκήθηκε από το «ΡΟΖΕΤΤΑ» στη μαρίνα Αγίου Νικολάου, όπου και ελλιμενίζεται.

Κρήτη

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

foto4.jpg

Με σύνθημα «Μήνυμα Ζωής – Γιορτή Ελευθέριας» ξεκίνησε σήμερα, ο δεύτερος κύκλος (β δόση)  εμβολιασμού στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην Κρήτη από τις Κινητές Εμβολιαστικές Ομάδες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε από το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη όπου η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη.

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού υλοποιείται  από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους του νησιού, τους Δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης η οποία σήμερα διέθεσε και  την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής  για την υλοποίηση των εμβολιασμών, την Π.Ε.Δ και άλλους συναρμόδιους φορείς.

Η Διοίκηση  της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους για την συμβολή τους στην επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης  στο νησί. 

Με αφορμή την έναρξη  του δεύτερου  κύκλου και  των κατ΄ οίκον  εμβολιασμών σε  συμπολίτες που αδυνατούν να μετακινηθούν, η Διοίκηση της  Υγειονομικής Περιφέρειας καλεί όλους τους πολίτες της Κρήτης να προβούν στον εμβολιασμό τους, χτίζοντας το τείχος ανοσίας στον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 ασθενείς διασωληνωμένοι

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών