Κρήτη

Λασίθι

Αρχές Μαίου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την εκμετάλευση του υδατοδρόμιου Αγίου Νικολάου

Τέλος Απριλίου ή αρχές Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εκμετάλευση του  υδατοδρόμιου  του Αγίου Νικολάου Λασιθίου

Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα.

 

Τη δημοσίευση της διακήρυξης δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του υδατοδρομίου Αγίου Νικολάου αποφάσισε χθες το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου του Μιχάλη Σγουρού

 

Το ΔΛΤ αποφάσισε να παραχωρήσει τη χρήση των γραφείων του πρώην Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου (Νταούλα) – που είναι εγκατελειμμένα  σήμερα – προκειμένου να διαμορφωθεί κατάλληλα από την ανάδοχο εταιρεία και χρησιμοποιηθεί ως χώρος υποδοχής πελατών, εκδοτήριο εισιτηρίων κλπ.

με παραχώρηση δεκαετούς διάρκειας.

Για τα τρία πρώτα χρόνια το μίσθωμα θα είναι 450 ευρώ μηνιαίως και για τα υπόλοιπα έξι χρόνια 600 ευρώ (αναπροσαρμοζόμενο ετησίως ανάλογα με τον πληθωρισμό).

Επίσης θα παραχωρηθεί τμήμα της προβλήτας, στο σημείο επαφής της πλωτής εξέδρας με την παλαιά προβλήτα, που θα οριοθετηθεί και θα περιφραχθεί για λόγους ασφαλείας.

Στο σημείο αυτό θα συγκεντρώνονται οι επιβάτες για την επιβίβαση στο υδροπλάνο. Το ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα καθορίστηκε στις 2.000 ευρώ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Πρώτη Προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Καπετάν Σατανά στην Κρήτη

Αντωνης Γρηγορακης καπεταν σατανας

Η πρώτη δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» στην Κρήτη, μετά την φεστιβαλική πρεμιέρα στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 21:00 στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ στο Ηράκλειο.

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας των θερινών κινηματογράφων,  παρακαλούμε τους κινηματογραφόφιλους για την έγκαιρη προσέλευσή τους, διότι θα τηρηθούν όλα τα επιβαλλόμενα για την προστασία της δημόσιας ζωής μέτρα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με απαραίτητη πρόσκληση εισόδου. Περιορισμένος αριθμός δωρεάν προσκλήσεων θα διατεθεί στην είσοδο του Κινηματογράφου Βηθλεέμ μια ώρα πριν από την προβολή.

Δεύτερη προβολή:

Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη προβολή του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Hρακλείου,

η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου και η Cyclos Film.

Tο Ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ – παραγωγής 2021 – αναφέρεται στην προσωπικότητα και την δράση του αρχηγού της ανταρτικής ομάδας «Σατανά», Αντωνίου Γρηγοράκη. Ένα πολυεπίπεδο κινηματογραφικό «πορτρέτο» του ίδιου και ανθρώπων που στελέχωσαν την αντιστασιακή του ομάδα, ρίχνουν φως στην πολυτάραχη εποχή που έζησε.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ιστορία ενός λαού δεν είναι μόνο η επική. Η ιστορία που γεννιέται από τις μικροϊστορίες των ανθρώπων είναι εκείνη που τελικά δημιουργεί τα μεγάλα γεγονότα. Τα βουνά του Κρουσώνα, στις ανατολικές παρειές του Ψηλορείτη, υπήρξαν η μάνα τροφός των ανταρτών της Ομάδας Σατανά. Ήταν εκείνοι που δεν δίστασαν να αγωνιστούν για αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή τους. Ποιές ήταν αυτές οι πύρινες ψυχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που επισφράγισαν με την δράση τους την παρουσία τους στον τόπο; Ποιος ήταν ο Καπετάν Σατανάς, και πόση φωτιά να είχε στην ψυχή για να τα βάλει με τους δαίμονες;

Σκηνοθεσία | Βίκη Αρβελάκη

Αρχισυνταξία - Σενάριο | Κατερίνα Μπικάκη

Eπιστημονική Ομάδα | Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης - Γιώργος Α. Τζωράκης

Έρευνα | Κατερίνα Μπικάκη - Νίκος Παρασκευάς - Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης - Γιώργος Α. Τζωράκης

Διευθυντής Φωτογραφίας | Μιχάλης Μπούχλης

Μοντάζ | Μιχάλης Μπούχλης

Μουσική | Γιώργης Μανωλάκης

Μίξη Ήχου | Teemu Takalo

Μετάφραση - Υποτιτλισμός | Αδάμ Αρβελάκης

Παραγωγή | Cyclos Film

Συμπαραγωγή | Κέντρο Πολιτισμού Κρήτης

Mε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών «Αντώνης Γρηγοράκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«ΘΑΛΑΤΤΑ - ΘΑΛΑΤΤΑ»: Το 4ο podcast της «Επιτροπής Ελλάδα 2021» με τον Διονύση Σαββόπουλο

«Καθαρό Μαλεβίζι χωρίς εξαρτήσεις»: Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

«120 μέρες στα Σόδομα»: 4,55 εκατ. ευρώ για τον χειρόγραφο του Μαρκήσιου ντε Σαντ