Κρήτη

Λασίθι

Αναδεικνύεται ο παραδοσιακός Νερόμυλος του Κρουσώνα

 Νερόμυλος Κρουσώνα

Τις εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του παραδοσιακού νερόμυλου του Κρουσώνα και της δημιουργίας μιας νέας πλατείας στον οικισμό, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Με τις συγκεκριμένες εργασίες ο νερόμυλος που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, με τον πύργο υδατόπτωσης να είναι ακόμα παλαιότερος, θα αποκατασταθεί και θα αποτελέσει ξανά αξιοθέατο της περιοχής. Ταυτόχρονα, με τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του νερόμυλου, δημιουργείται μια νέα πλατεία με παιδική χαρά, βοτανικό κήπο, αμφιθέατρο, παγκάκια, φωτισμό, κ.α.

 Νερόμυλος Κρουσώνα

Νερόμυλος Κρουσώνα, by chara

Στα οφέλη του έργου συγκαταλέγεται η ενίσχυση της επισκεψιμότητας της ενδοχώρας του Δήμου, η τόνωση της τοπικής οικονομίας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση ενός μεγάλου χώρου που παρέμενε ανεκμετάλλευτος, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι συνθήκες πολιτικής προστασίας και αναδεικνύεται ένα ακόμα μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του Μαλεβιζίου, που μαρτυρά συνήθειες μιας άλλης εποχής, άγνωστες στους νέους του σήμερα.
 

 Νερόμυλος Κρουσώνα

Νερόμυλος Κρουσώνα, by chara

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το πρόγραμμα Leader.

 

Κρήτη

Λασίθι

Κορωνοϊός - Νεάπολη Λασιθίου: Rapid test το Σάββατο

rapid test

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για κορωνοϊό (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27/02/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Νεάπολη Λασιθίου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νεάπολη , από τις 10:00 έως τις 14:00, όπως απεικονίζεται στον χάρτη: 

 

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αγίου Νικολάου και τη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης, με τη συμβολή της Αστυνομικής Δ/νσης Λασιθίου - Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου.

Ειδήσεις σήμερα

Πανσέληνος με το «Φεγγάρι του Χιονιού»: Τι σημαίνει, πώς και πότε να το δείτε!

Τηλεδιάσκεψη Εργ. Κέντρων Κρήτης, Ρόδου, Κέρκυρας με τα Σωματεία Τουρ. Λεωφορείων

Κουντουρά σε Κομισιόν: Απαιτείται ευρωπαϊκό σχέδιο για την απρόσκοπτη μεταφορά εμβολίων