Κρήτη

Λασίθι

Υγεία - Παιδεία

Νέο συλλαλητήριο την Τετάρτη για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας οργανώνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ η Επιτροπή Αγώνα που αναφέρει σε ανακοίνωσή της: 

Εδώ και τριάμιση χρόνια βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επίμονες προσπάθειες υποβάθμισης και συρρίκνωσης του Νοσοκομείου μας, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής διάλυσης του ΕΣΥ που εφαρμόζεται. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που οδηγούν το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στη διάλυση και την υποβάθμιση και την περιοχή μας στο μαρασμό και την απαξίωση. Πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτής της επίθεσης αποτελεί, σήμερα,  η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου που παραμένει κλειστή 25 μέρες το μήνα, πρόβλημα που διαιωνίζεται μήνες τώρα, χωρίς προοπτική αποτελεσματικής επίλυσης. Οι προσπάθειες συγκάλυψης του προβλήματος με μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού από το ένα νοσοκομείο του Νομού στο άλλο, μόνο σα μπαλώματα και μάλιστα αποτυχημένα μπορούν να αντιμετωπιστούν αφού προσπαθούν να κλείσουν τρύπες ανοίγοντας άλλες.   

Οι διαρκείς, μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που οι κάτοικοι της Ιεράπετρας έχουμε πραγματοποιήσει όλο αυτό το διάστημα έχουν καταφέρει να φρενάρουν ή και να ανατρέψουν  σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες συρρίκνωσης του Νοσοκομείου μας. Με τον ίδιο τρόπο σκοπεύουμε να αντιδράσουμε και πάλι υπερασπίζοντας το αναφαίρετο συνταγματικό μας δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και την άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Καλούμε όλους τους φορείς και τους κατοίκους του δήμου μας να στηρίξουν έμπρακτα και αν συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ με προσλήψεις προσωπικού

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ   

       Την άμεση και μόνιμη κάλυψη των κενών στην παθολογική και τη χειρουργική κλινική.

       Την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, τεχνικού, διοικητικού και άλλου προσωπικού που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Όχι στις μετακινήσεις ιατρικού και άλλου προσωπικού.

       Την επαρκή χρηματοδότησή από τον κρατικό προϋπολογισμό.

       Την αυτόνομη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να έχει το δικό του προσωπικό και τη δική του χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να πάψει να αποτελεί δεξαμενή κάλυψης των αναγκών άλλων νοσοκομείων εντός και εκτός νομού.

       Καθολική, δωρεάν πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας.

       Τη διατήρηση όλων των υποκαταστημάτων και υπηρεσιών του ΙΚΑ.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - καταγγελία: Κλείνει δημοτικό σχολείο (που άνοιξε σήμερα) λόγω έργων

σχολικη αιθουσα

Είναι από τις στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις με τον προγραμματισμό των έργων στο Ηράκλειο.

Κι αυτό γιατί το Δημοτικό Σχολείο στο Βενεράτο - το οποίο άνοιξε σήμερα για τους μαθητές και τους δασκάλους μετά την πολύμηνη αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω κορωνοϊού - θα κλείσει (!) για δύο ημέρες λόγω ...έργων που θα εκτελέσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου... Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει μέσω διαδικτύου, το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε ...αρμοδίως σήμερα.

Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Πως είναι δυνατόν να κλείσει ένα σχολείο που μόλις άνοιξε, ενώ ο δήμος και οι υπηρεσίες του είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα την ευκαιρία να εκτελέσουν τις εργασίες αυτές, χωρίς να χρειαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητές του το δημοτικό σχολείο και να αναστατωθούν - για πολλοστή φορά - οι γονείς και οι μαθητές;

Πέρα από ...χρονοδιαγράμματα και άλλα γραφειοκρατικά θέματα που μπορεί να επικαλεστούν οι αρμόδιοι ως δικαιολογία, αναρωτήθηκε κανείς τι σημαίνει αυτό για την ψυχολογία των παιδιών το άνοιξε - κλείσε;

Ρώτησε κανείς τους γονείς που σήμερα το πρωί έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο και μετά πήγαν στις δουλειές τους, τι θα τα ...κάνουν τις επόμενες ημέρες;

Δείτε την παρακάτω ανάρτηση - καταγγελία που έγινε στο facebook, για το θέμα αυτό: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Η Ένωση Γονέων για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων

Ηράκλειο: Απειλές σε βάρος φαρμακοποιών από... οργισμένους γονείς για τα self test!

Κορωνοϊός - Άνοιγμα σχολείων: Σε 3.000 ανέρχονται τα θετικά self test