Κρήτη

Λασίθι

Αστυνομικά

Έκλεψαν όπλα από το Λαογραφικό Μουσείο στο Οροπέδιο Λασιθίου!

opla.jpg

Μια περίεργη κλοπή εκθεμάτων από το Λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου, στο Οροπέδιο Λασιθίου, η οποία καταγγέλθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα από τους υπεύθυνους του μουσείου, έχει κινητοποιήσει την Αστυνομία, γιατί τα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από αγνώστους δεν είναι απλά, παραδοσιακά εκθέματα που συνήθως εκτίθενται σε ένα λαογραφικό μουσείο, αλλά πολεμικά όπλα!

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε ότι άγνωστοι δράστες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, διέρρηξαν την κεντρική θύρα του Λαογραφικού Μουσείου και αφαίρεσαν τέσσερα τυφέκια και ένα περίστροφο!
Σημειώνεται ότι στο μουσείο το τελευταίο διάστημα εκτελούντο εργασίες συντήρησής του και με κάποιο τρόπο οι δράστες εντόπισαν τα όπλα και στη συνέχεια σχεδίασαν την κλοπή. Άγνωστα παραμένουν τόσο τα κίνητρα των δραστών όσο και το τι σκοπεύουν να κάνουν τα όπλα αυτά...

Σύμφωνα με πληροφορίες του anatolh.com, ορισμένα από τα όπλα ή το σύνολό τους, προέρχονται από τη συλλογή όπλων – πολεμικών λαφύρων που ανήκε στον αείμνηστο Στρατηγό Ιωάννη Αλεξάκη, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας εκτίθεται στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Νικολάου.

Τα κλαπέντα όπλα από το Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Γεωργίου, Οροπεδίου, λόγω παλαιότητας και ενδεχόμενων βλαβών θεωρούνται ως μη χρηστικά σήμερα, αλλά θα μπορούσαν να κατασταθούν λειτουργικά εφόσον υφίσταντο την προβλεπόμενη συντήρηση από εξειδικευμένο συντηρητή...
Πιθανόν, αυτό ακριβώς να έχει ανησυχήσει και κινητοποιήσει τις Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες εξεπλάγησαν από το «οπλοστάσιο» που υπήρχε στο συγκεκριμένο μουσείο.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 472 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι , εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 18. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 353.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 33 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 12 στο Ηράκλειο, 14 στα Χανιά και 7 στο Ρέθυμνο.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζανάκης: Αρχές με μέσα Ιουλίου, ίσως δούμε και μονοψήφιους ημερήσιους αριθμούς θανάτων

Πληροφορίες για παύση των εμβολιασμών με AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών στην Ελλάδα

Ζαχαράκη για τουρισμό: Υπάρχει επιφυλακτικότητα, αλλά παίρνουμε αισιόδοξα μηνύματα