Κρήτη

Ηράκλειο

PALSO: Επιστολή προς τις επιτροπές παιδείας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσων Ηρακλείου απέστειλε επιστολή προς τις επιτροπές παιδείας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Επειδή ο Νόμος Αρβανιτόπουλου (4093/2012), ο οποίος βέβαια εφαρμόζεται επιλεκτικά στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, θέτει υπερβολικές, σε ορισμένες περιπτώσεις, προϋποθέσεις για την εφ’ εξής αδειοδότηση των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, επειδή ο νυν Υπουργός Παιδείας, κ. Λοβέρδος, προσφάτως εισηγήθηκε την αναδρομική (!!!) μάλιστα κατάργηση της άδειας διδασκαλίας των επαρκειούχων συναδέλφων, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία στον κλάδο μας, ενώ παράλληλα προσπάθησε να προωθήσει πιστοποίηση-αναγνώριση μόνο για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠγ), ενέργεια η οποία αυτόματα θα υποβάθμιζε ανάλογα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που αποκτώνται μετά από εξετάσεις που διενεργούνται από άλλους φορείς, γεγονότα που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι γίνεται προσπάθεια αφανισμού του κλάδου μας, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως και άμεσα για τις επίσημες θέσεις του κόμματός σας για τα ακόλουθα αιτήματα-θέσεις του κλάδου μας, προκειμένου να λάβουν γνώση τα μέλη μας, πριν προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου 2015.

ΖΗΤΟΥΜΕ

  1. Την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής των ΚΞΓ στις προδιαγραφές του Ν.4093/2012, χρονικό όριο το οποίο άλλωστε θέτει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

  2. Τη διά νόμου διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των επί σειρά ετών επαρκειούχων συναδέλφων.

  3. Τη συνέχιση της δυνατότητας πιστοποίησης της γνώσης ξένων γλωσσών και από άλλους φορείς (όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών – ΠΟΙΚΞΓ), οι οποίοι θα πληρούν τις θεσμοθετημένες προϋποθέσεις.

  4. Τη διά νόμου, επιτέλους, αναγνώριση των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας PALSO/LAAS.

Τονίζουμε εδώ ότι μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο αρνείται την αναγνώρισή τους εδώ και χρόνια, την ώρα που, κατά καιρούς, έχει αναγνωρίσει πιστοποιητικά άλλων, ξένων, κυρίως, φορέων, μετά από διενέργεια εξετάσεων, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν υπερέχουν σε επίπεδο και ποιότητα των PALSO/LAAS, το αντίθετο μάλιστα, και, επιπλέον σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υποψήφιοι δεν εξετάζονται και στις 4 δεξιότητες (Listening, Reading, Writing, Speaking), όπως επιβάλλεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό πλαίσιο γλωσσομάθειας (Common European Framework).

Τέλος παρακαλούμε όπως άμεσα δεχθείτε μέλη της διοίκησης της ΠΟΙΚΞΓ προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά τα παραπάνω, αλλά και άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας».

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία