Κρήτη

Ηράκλειο

Mουσείο Mουσικών Oργάνων και "κάλαντα της Άνοιξης" το Σάββατο στον Κρουσώνα

Σε μουσείο μουσικών οργάνων -που φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ανάπτυξη του Κρουσώνα- μετέτρεψε το πατρικό σπίτι του ο Παπά Κωστής Πιτσικάκης.

Μέσω του προγράμματος ΑΚΟΜ Ψηλορείτης κατάφερε να ανακαινίσει το παλιό σπίτι που διατηρούσε στον Κρουσώνα και με τη βοήθεια της συζύγου του  Εύας Κουτσαντωνάκη Πιτσικάκη  σήμερα ξεκινά να λειτουργεί σ αυτό ένα όμορφο τοπικό μουσείο.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη η κ Κουτσαντωνάκη ,ήδη έχουν συγκεντρώσει 120 μουσικά όργανα όλων των κατηγοριών από κάθε γωνιά της χώρας και στοχεύουν τη συλλογή τους να την εμπλουτίσουν περαιτέρω αλλά και να δραστηριοποιηθούν ενεργά στον τομέα των εκδηλώσεων .  «Δεν θα είναι απλά ένας χώρος πού θα μπορεί να επισκεφθεί κάποιος και να δει πλήθος μουσικών οργάνων αλλά θα δέχεται σχολεία , θα οργανώνει εκδηλώσεις, θα παράγει πολιτισμό» σημείωσε η ίδια

Μάλιστα αύριο στις 7 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει την πρώτη τους εκδήλωση .Στα πλαίσια της θα μιλήσει και ο συνεργάτης του Ράδιο Κρήτη δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης ενώ το μουσικό σχήμα «Αναπνοή» με παραδοσιακά όργανα ,συνοδεία χορωδίας, θα παίξουν και τα τραγουδήσουν όμορφα τραγούδια.

Την πρώτη του Μάρτη θα γίνει επίσημη υποδοχή της Άνοιξης από το Μουσείο μέσα από μια δράση που οργανώνει . Μαζί με τα παιδιά του χωριού οι υπεύθυνοι του Μουσείου θα φτιάξουν απλές χελιδόνες (τα παραδοσιακά μουσικά όργανα που είχαν παλιά τα παιδιά για να καλωσορίζουν την Άνοιξη)  και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Κρουσώνα θα βγουν στους δρόμους του οικισμού για να πουν  και να θυμίσουν στους παλιούς ή να γνωρίσουν σε όσους δεν τα ξέρουν ,τα κάλαντα της Άνοιξης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Θλίψη: "Έσβησε" στο ΠΑΓΝΗ ο 16χρονος Νικόλας...

πενθος

Πάλεψε γενναία επί έναν μήνα, αλλά δεν τα κατάφερε ο 16χρονος Νικόλας, το αγόρι που από μία βουτιά στα Φαλάσαρνα, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στον αυχένα.

Ο νεαρός τραυματίστηκε στις 4 Ιουλίου και από το νοσοκομείο Χανίων διεκομίσθη εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική ωστόσο στα μέσα Ιουλίου εισήχθη στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Έκτοτε νοσηλευόταν εκεί και δυστυχώς σήμερα οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν εγκεφαλικό θάνατο, είδηση που προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έκανε μια κλοπή κάθε ...μέρα - Σύλληψη από την αστυνομία

Κρήτη - Καύσωνας: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες