Κρήτη

Ηράκλειο

"Mαϊμού" θηροφύλακες που ζητούν... "λάδωμα" στο Ηράκλειο!

Συναγερμό έχει σημάνει στις τάξεις της Θηροφυλάκης στο Ηράκλειο αλλά και μεταξύ των κυνηγών, το περιστατικό με «μαϊμού» θηροφύλακες που εμφανίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αυγενικής και αξίωναν από κυνηγό να τους καταβάλει 100 ευρώ για να μην τον οδηγήσουν στο Αυτόφωρο, επειδή είχε βγάλει τα σκυλιά του για εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για δύο άνδρες που φορούσαν στολές παραλλαγής χωρίς τα διακριτικά της Θηροφυλακής οι οποίοι είχαν μεταβεί στο σημείο με τζιπ, πάλι στα χρώματα εκείνων που διατηρεί η Θηροφυλακή, αλλά χωρίς διακριτικά και αυτό.

Ο κυνηγός, μέλος του Α Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου είχε επισκεφθεί την περιοχή για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του και όχι για να κυνηγήσει. Οι δύο άνδρες που του εμφανίστηκαν ως θηροφύλακες του είπαν πως παρανομεί και θα τον οδηγούσαν στο Αυτόφωρο, εκτός κι αν τους έδινε 100 ευρώ για να κλείσουν το στόμα τους.

Όταν ο κυνηγός τους ζήτησε ταυτότητα εκείνοι αρνήθηκαν να του τη δείξουν κι έριξαν το ποσό που αρχικά είχαν ζητήσει στα 50 ευρώ. Ο κυνηγός αμέσως μετά πήρε τηλέφωνο στον κυνηγετικό σύλλογο και οι δύο θηροφύλακες «μαϊμού» έγιναν Λούης.

Ωστόσο επειδή υπάρχει φόβος επανάληψης ανάλογου περιστατικού ο Κυνηγετικός Σύλλογος απέστειλε γραπτό μήνυμα στα μέλη του ενημερώνοντας τα και συστήνοντας τους να ζητούν και να απαιτούν ταυτότητα όταν κάποιος τους συστήνεται ως θηροφύλακας 

Ελένη Βασιλάκη

Κρήτη

Βαρδάκης: Γενικώς υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Σωκράτης Βαρδάκης

Δελτίο Τύπου από το γραφείο του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη.

Σε αυτό αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Κατά την τοποθέτησή του, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του αντεργατικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει το γεγονός ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας έχει γνωμοδοτήσει για την υποχρεωτικότητα της σύμβασης στον τουρισμό, χωρίς ωστόσο ο κ. Χατζηδάκης να την έχει ακόμα κηρύξει υποχρεωτική. 

Ο Υπουργός Εργασίας παρενέβη τη δεδομένη στιγμή, ισχυριζόμενος ότι εν τέλει θα κηρύξει την σύμβαση υποχρεωτική.

Ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την τοποθέτηση του υπουργού, δήλωσε: «Παρά την θετική γνωμοδότηση του Α.Σ.Ε. για την κήρυξη της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ως γενικώς υποχρεωτική, ο Υπουργός αρνούνταν, μέχρι πρότινος να την υπογράψει, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εργασιακή επισφάλεια των εργαζομένων. 

Ως Αντιπολίτευση, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση, καθώς λόγω της μη υποχρεωτικότητας της σύμβασης, υπάρχουν φαινόμενα πρόσληψης εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι αμείβονται με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή με 630 ευρώ μικτά, 580 καθαρά και εργάζονται 12 και 13 ώρες ημερησίως.

Ο κ. Χατζηδάκης κώφευε όλο αυτό το διάστημα, τόσο στις παρεμβάσεις στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα παραπάνω, όσο και στις αντιδράσεις των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων και της Ομοσπονδίας . 
Έστω και την ύστατη ώρα εισακουστήκαμε.»

 

Διαβάστε επίσης:

Βαρδάκης: Η τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο των εργασιακών

Κατρούγκαλος: Τώρα είναι η στιγμή να πιεστεί η Τουρκία για τη Χάγη