Κρήτη

Ηράκλειο

H Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την κλήτευση διευθυντών σχολείων για τις καταλήψεις

"Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησαν τα αστυνομικά τμήματα του Ηρακλείου αυτές τις μέρες, καθώς κάλεσαν τους διευθυντές των σχολείων σε ένορκη κατάθεση σχετικά με τις καταλήψεις που παρήγγειλε η εισαγγελία προκειμένου να κατονομάσουν τους μαθητές που κάνουν κατάληψη και να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων και η ύπαρξη ποινικών ευθυνών προσώπων κατά το διάστημα των μαθητικών καταλήψεων.

Μια κίνηση που μόνο στόχο έχει τον εκφοβισμό της μαθητικής κοινότητας, που το τελευταίο διάστημα έχει δώσει το δικό της αγώνα, με συνεχής κινητοποιήσεις και μεγάλες πορείες στους δρόμους του Ηρακλείου.

Είναι σχεδόν αυτονόητο γεγονός, στις μέρες μας, πως όποιος/α αντιστέκεται διώκεται. Και οι μαθητές/ριες δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση, από τη στιγμή μάλιστα που επέλεξαν το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Για ένα σχολείο διαφορετικό, ένα σχολείο όπως το οραματιζόμαστε. Για ένα σχολείο με χώρο για την διαφορετικότητα, με σεβασμό στον ελεύθερο χρόνο. Στο οποίο η εκπαίδευση δεν θα είναι απλή συσσώρευση γνώσεων, αλλά ουσιαστική, καθολική παιδεία. Για ένα σχολείο χωρίς φασίστες, χωρίς χώρο για φασιστικές απόψεις, γιατί ο σεβασμός στην δημοκρατία θα είναι δεδομένος.

Η αστυνομία, οι εισαγγελείς, η καταστολή και η τρομοκρατία δεν χωράνε στα σχολεία.

Τη Πέμπτη 27 Νοέμβρη είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να απαντήσουμε σε όλα αυτά, να συναντηθούμε ξανά στο δρόμο. Με τη μαζικότητα μας να εναντιωθούμε σε αυτές τις πολιτικές που μοναδικό σκοπό έχουν την διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης. Οι νέοι και οι νέες, οι μαθητές/τριες, οι φοιτητές/τριες, οι άνεργοι, οι voucherαδες, οι αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, οι  μπλοκάκηδες, οι απολυμένοι/ες, τα ζωντανά κομμάτια της κοινωνίας που παίρνουν πάνω τους την υπόθεση της ίδιας τους της ζωής και της αξιοπρέπειας τους.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής για τη γενιά μας, για τις ζωές μας, για την αξιοπρέπειά μας.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση τη Πέμπτη 27/11, 10πμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου".

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Φωτογραφίες)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται για τις εκδόσεις της Βεκελαίας.

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται σήμερα Σάββατο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αύριο Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η κ. Σακελλαροπούλου αφίχθη το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και αναπληρώτρια Δημάρχου Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Καραντινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης. 

Εν συνεχεία, παρουσία του κ. Πασπάτη και της κ. Πλεύρη, η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκε για τις πολύ ενδιαφέρουσες συλλογές που φιλοξενεί (όπως το αρχείο του Γιώργου Σεφέρη) καθώς και για την διαδικασία συντήρησης των πολύτιμων παλαιτύπων τα οποία διαθέτει.  

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός παρέθεσε ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκαύτωμα Βιάνου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσία Σακελλαροπούλου

Ολοκαύτωμα Βιάννου - Ένα ειδεχθές έγκλημα, μια υπέρτατη θυσία. Του Σωκράτη Βαρδάκη

Οι Ναζί φωτογράφιζαν τη Βιάννο σαν τουρίστες λίγο πριν την κάψουν! (Φωτογραφικό ντοκουμέντο)

 

 

ESPA BANNER