Κρήτη

Ηράκλειο

Aνάδειξη του Βυζαντινού ναού Αγίου Θεοδώρου στον Χόνδρο Βιάννου

hondros.jpg

Με την παρουσία Δημοτικών, Τοπικών Συμβούλων, και των κατοίκων του Χόνδρου έγιναν τα εγκαίνια από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη της Ιεράς  Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου, πατήρ Ιερόθεο Χιώτη και παραδόθηκε σε χρήση το έργο που αφορούσε στην αξιοποίηση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου του Βυζαντινού ιερού ναού Αγίου Θεοδώρου στον Χόνδρο Βιάννου. Στον χώρο αυτό υπήρχε το παλαιό εγκαταλελειμμένο νεκροταφείο της τοπικής κοινότητας και σήμερα αποτελεί ένα χώρο  πολιτισμού και φιλοξενίας πολλαπλών δραστηριοτήτων. 

Τα εγκαίνια έγιναν με την παρουσία του Αντιπερειφερειάρχη Ηρακλείου κου Ευριπίδη Κουκιαδάκη ο όποιος επισήμανε την συνεργασία της Περιφέρειας  Κρήτης και του Δήμου Βιάννου  όπου μέσα από το πρόγραμμα Ο.Σ.Α.Π.Υ. έγιναν και γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις είτε μικρές είτε μεγαλύτερες  προς όφελος των πολιτών της υπαίθρου και με αυτό τον τρόπο αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο τα ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Ο Δήμαρχος Βιάννου ευχαρίστησε τον Αντιπερειφερειάρχη για την παρουσία του, ενώ  στο χαιρετισμό του τόνισε την συνεργασία της Περιφέρειας και όλων των τοπικών φορέων έτσι ώστε  μέσα από την αξιοποίηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων  αναδείχθηκε ο χώρος που σήμερα εγκαινιάστηκε,  που αποτελεί ένα χώρο Θρησκείας και Πολιτισμού προς όφελος των κατοίκων. Ευχαρίστησε  τον Περιφερειάρχη Κρήτης κο Αρναουτάκη και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την στήριξη και την συνεργασία που έχουν έτσι ώστε τώρα να ολοκληρώνονται όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν στον Δήμο με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013. Στην συνέχεια αναφέρθηκε και  στην συνεργασία με  τον Σύλλογο Απανταχού Χονδριγιανών το «Κεφάλι»  λέγοντας ότι ως δημοτική αρχή θεωρούμε πως τέτοιοι σύλλογοι,  μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στα τοπικά δρώμενα της περιοχής μας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Χονδριγιανών το «Κεφάλι»  πατήρ Γεώργιος Χριστουδουλάκης  ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία, και την έμπρακτη υποστήριξή του Δήμου  Βιάννου. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του βιβλίου Βυζαντινά Μνημεία του Χόνδρου του διδάκτωρ Ιωάννη Βολανάκη από τον φιλόλογο καθηγητή Εμμανουήλ Μανετάκη.

Το έργο «Αξιοποίηση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου πρώιμης Βυζαντινής εκκλησίας Αγ. Θεοδώρου Χόνδρου Δ. Βιάννου», χρηματοδοτήθηκε  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Σήμερα οι επαναληπτικές εκλογές

Δικηγόροι

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου όπως και σε άλλους 11 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας έχουν ανοίξει οι κάλπες από 7 π.μ., για τις επαναληπτικές εκλογές (β΄ γύρος) ανάδειξης νέων προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων για την επόμενη τετραετία.

Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα στο Ηράκλειο θα κριθεί μεταξύ του Νίκου Λογοθέτη, ο οποίος στον α΄ γύρο αναδείχθηκε πρώτος με  273 ψήφους και την Κατερίνα Κοσμαδάκη, η οποία συγκέντρωσε 189 ψήφους.

Επαναληπτικές εκλογές σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους στη χώρα:

Αθηνών: Δημήτρης Βερβεσός (29.37%) και Δημήτρης Αναστασόπουλος (21.63%)

Βέροιας: Καραβασίλειος Φώτιος (38.80%) και Γεώργιος Χατζόγλου (37.60%)

Ηρακλείου: Νικόλαος Λογοθέτης (42.46%) και Αικατερίνη Κοσμαδάκη (29.39%)

Θεσπρωτίας: Νικόλαος Μπέζας (49.30%) και Κωνσταντίνος Σιντόρης (26.76%)

Θεσσαλονίκη: Δημήτριος Φινοκαλιώτης (24.84%) και Ευστάθιος Κουτσοχήνας (23.82%)

Θηβών: Σωτηρία Μανάρα- Μαυράκη (43.42%) και Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους (28.95%)

Ιωαννίνων: Μαρία Νάκα (38.92%) και Χριστίνα Τσέτσου (38.92%)

Κατερίνης: Ασημίνα Στρίμπα (33.58%) και Κωνσταντίνος Μηλιός (28.36%)

Κοζάνης: Χρήστος Δημητρόπουλος (38.49%) και Μαρία Κωνσταντινίδου (30.94%)

Λαρίσης: Τρύφων Τσάτσαρος (35.79%) και Νικολέττα Μπασδέκη (33.28%)

Πειραιώς: Ηλίας Κλάπας (31.00%) και Πολυχρόνης Περιβολάρης (30.92%)

Ρόδου: Βασίλειος Περίδης (47.99%) και Γεώργιος Μαυρομμάτης (26.13%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη - ΔΕΔΔΗΕ: Πού θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

Φαράγγι Σαμαριάς: Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την διαχείριση πυρκαγιών και την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών

Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών: Συνάντηση της διοίκησης με Συριγωνάκη

ESPA BANNER