Κρήτη

Ηράκλειο

2ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων από τον σύλλογο «Λευτέρης Δασκαλάκης»

daskalakis_imerida.jpg

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Λευτέρης Δασκαλάκης», η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελ/σου – Ηπείρου – Νήσων, η  Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» του Νομού μας, πραγματοποιούν τον 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων (2015-2016) για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. 

Ο διαγωνισμός έχει ήδη πραγματοποιηθεί για τέσσερα  συνεχόμενα έτη στο νομό Ηρακλείου με εξαιρετική αποδοχή από τους μαθητές και διοργανώνεται για δεύτερη  σχολική χρονιά σε παγκρήτιο επίπεδο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: "Θεωρούμε ότι ο μαθητής πρέπει  να είναι ενεργός παραγωγός καταγραφής και ενημέρωσης κι όχι παθητικός αποδέκτης πληροφοριών. Επίσης γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται από τα σχολεία σημαντικές έντυπες εκδόσεις, η απήχηση των οποίων περιορίζεται στα όρια της τοπικής κοινωνίας ή απλά της σχολικής κοινότητας". 

Στόχος του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας είναι η συστηματική καταγραφή και η διαχρονική ανάδειξη των μαθητικών εντύπων, καθώς και η καταχώρισή τους σε ένα Κέντρο Νεανικής Δημοσιογραφίας.

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους εμπλεκόμενους με το μαθητικό έντυπο, εκπαιδευτικούς και μαθητές να παρακολουθήσουν τις ημερίδες εργασίας με θέμα «Το Σχολικό Έντυπο στον Νομό Ηρακλείου κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015». 
Οι ημερίδες θα διεξαχθούν: 
α)την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου για τα Δημοτικά Σχολεία και 
β) την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, 
στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου. 
Θα παρουσιαστούν τα ήδη εκδοθέντα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά και ειδικές εκδόσεις) του προηγούμενου σχολικού έτους από τους εκπροσώπους των σχολείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Παράλληλα, θα δοθούν πληροφορίες για το μαθητικό έντυπο και τους άξονες του διαγωνισμού (ρεπορτάζ-συνέντευξη-φωτορεπορτάζ ). Επίσης, θα παρουσιαστεί συνοπτικά, ιστορικό υλικό για το μαθητικό νεανικό έντυπο στην Κρήτη κατά τον προηγούμενο αιώνα. Οι διοργανωτές ζητούν από τους εκπαιδευτικούς, αν το σχολείο τους έχει εκδώσει κάποιο σχολικό έντυπο, να επικοινωνήσουν μαζί τους για την εξασφάλιση του χρόνου μιας σύντομης παρουσίασής του. 

Οι ημερίδες αποτελούν την έναρξη του 2ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων για το περιεχόμενο και την προθεσμία του οποίου, θα ακολουθήσει αναλυτική επιστολή.
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας, στo Σύλλογο «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» και στην Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Ηρακλείου.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 193 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

νέα κρούσματα

Συνολικά 193 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ την Κυριακή 28/11, σε συνολικά 3823 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 109 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid19.

37  νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 41 στο Ρέθυμνο και 6  στο Λασίθι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός - Σκέρτσος: Οι τρεις λόγοι για τον μεγάλο αριθμό θανάτων στη χώρα μας

Κορωνοϊός - Πλακιωτάκης: «Το Λασίθι πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια να νικήσουμε την πανδημία»

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων - Πώς γίνεται η διαδικασία

ESPA BANNER