Κρήτη

Ηράκλειο

1.205 Ηρακλειώτες ρύθμισαν οφειλές 20 εκ. ευρώ προς το ΙΚΑ

Στα 1.205 έφθασαν, στις παραμονές της Πρωτοχρονιάς ,τα άτομα που είχαν σπεύσει να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ στο υποκατάστημα του Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο προκειμένου να αποφύγουν κατασχέσεις ,σε πρώτη φάση ,των τραπεζικών τους λογαριασμών και σε δεύτερη των περιουσιακών τους στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti ,οι οφειλές που ρυθμίστηκαν από τους 1.205 Ηρακλειώτες ανέρχονται σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο οι οφειλές της Ανατολικής Κρήτης προς το ΙΚΑ αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ποσό αρκετά μεγάλο για τα τοπικά δεδομένα.

Να πούμε πως οι ρυθμίσεις με το νέο καθεστώς των 100 ή 72 δόσεων, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, ξεκίνησαν στις 12 Νοεμβρίου.

Μετά τις γιορτές πάντως το ΚΕΑΟ δεν θα χαριστεί σε όσους έχουν οφειλές και δεν έχουν φροντίσει να προβούν σε ρύθμιση τους καθώς θα  ξεκινήσει και πάλι τις κατασχέσεις.

Ε.Β 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Δωρεά ιατροτεχνολογικού υλικού στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων

ιατρικό κέντρο ανωγείων

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ., η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, σε συνεργασία με το Κ.Υ. Ανωγείων και το Δήμο Ανωγείων, πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα παραληφθεί επίσημα η δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Ασφαλιστικού Ομίλου Eurolife ERB προς το Κ.Υ. Ανωγείων και συγκεκριμένα ενός (1) ψηφιακού έγχρωμου υπερηχοτομογράφου, τύπου CleorVue 350 και ενός (1) φορητού υπερηχοτομογράφου, τύπου Ultrasound.

Δύο υπερσύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων που αναμένεται ότι και με την εθελοντική συνεισφορά εργασίας που συνεχίζει ανιδιοτελώς να παρέχει στα Ανώγεια ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Λαϊκού Γ.Ν. Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Μερκούρης, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Κ.Υ. στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Υ. Ανωγείων, παρουσία των θεσμικών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Κρήτης, εκπροσώπων του δημόσιου συστήματος υγείας και της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ανωγείων.

Κατά τη διάρκεια της, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης επιδιώκοντας να θέσει στο επίκεντρο του διαλόγου αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας,  ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προς τη τοπική κοινωνία, θα τιμήσει τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ασφαλιστικού Ομίλου Eurolife ERB, κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, για την ευγενική δωρεά, το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΝΕΚ, κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, για τη δωρεάν μετάβαση που παρέχει προς και από την Κρήτη κάθε μήνα τα τελευταία οκτώ συνεχόμενα έτη στο Δ/ντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Αθηνών «Λαϊκό», κ. Κωνσταντίνο Μερκούρη και τη σύζυγό του κα Ευφροσύνη Πιέρρου, Δ/ντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, η οποία είναι η οργανώτρια της τακτικής καρδιολογικής εξέτασης και παρακολούθησης των κατοίκων της περιοχής, και τον Συντονιστή Δ/ντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. «Λαϊκό» Αθηνών, κ. Ιωάννη Μπαρμπετσέα, για τη νοσηλεία και την περίθαλψη που με ανιδιοτέλεια προσφέρει, μέσω της κλινικής και του νοσοκομείου στο οποίο υπηρετεί, σε πολλούς καρδιολογικούς ασθενείς των Ανωγείων.