Κρήτη

Ηράκλειο

Χωρίς θεαματικές αλλαγές οι "θέσεις κλειδιά" στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Η μέρα της ορκωμοσίας στις 30 Αυγούστου για το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης πλησιάζει, ωστόσο σε επίπεδο κορυφής στο ανώτατο αυτοδιοικητικό όργανο του νησιού δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία, καθώς η διάδοχη κατάσταση εν πολλοίς θα είναι απλά η επόμενη μέρα στη δουλειά.

Το ζητούμενο είναι ποιοί θα καταλάβουν τις καίριες θέσεις των αντιπεριφερειαρχών και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όλες οι πληροφορίες όμως που συλλέξαμε συγκλίνουν, στο ότι οι αλλαγές δεν θα είναι θεαματικές.

Ο απόλυτος ελεγκτής της κατάστασης, ο Σταύρος Αρναουτάκης, κρατά κλειστά τα χαρτά του, δεν έχει κάνει καν επιμέρους συζητήσεις καθώς φαίνεται ως τώρα, για έναν ιδιαίτερο λόγο:

το θέμα δεν θεωρείται ότι είναι απο τα πιο φλέγοντα.

Με γνώμονα ότι προτεραιότητα έχει η αποτελεσματικότητα και το έργο και όχι οι θεαματικές αλλαγές σε πρόσωπα και ανασχηματισμούς.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης “δεν είναι των εκπλήξεων” όπως χαραχτηριστικά λέγεται.

Και καθώς υπάρχει ήδη ένα σχήμα που θεωρείται αποδοτικό δεν κρίνεται ότι υπάρχει λόγος για μεγάλες αλλαγές που θα προκαλέσουν διαταραχή στη ροή αυτής της προσπάθειας.

Έστι δεν αποκλείεται τα πρόσωπα στις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών να παραμείνουν κατα πλειοψηφία ακριβώς ως έχουν.

“Ένα τέθοιο σχήμα δεν το αλλάζεις, απλά το εμπλουτίζεις “ μας είπαν βασικά στελέχη της περιφέρειας.

Και γι αυτό τον εμπλουτισμό έχει στη διάθεση του τη δυνατότητα της αύξησης των θεματικών αντιπεριφερειαρχών απο 3 σε 6 στο νέο σχήμα ώστε να καλυφθούν και οι δημιουργικές ανησυχίες νεοεισερχόμενων ικανών στελεχών.

Υπάρχει ακόμη και η θέση του εκλιπόντος Κώστα Λαμπρινού, που είχε αναλάβει τους τομείς Ενέργειας-Βιομηχανίας- Απασχόλησης και που παραμένει ακάλυπτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τώρα, στην Περιφέρεια τον τομέα Χωροταξίας – Περιβάλλοντος έχει ο Νίκος Καλογερής, η Θεανώ Βρέντζου έχει τους τομείς Αγροτικής Οικονομίας – Κτηνιατρικής- αλιείας αλλά και Κοινωνικής πολιιτκής και ο Μανώλης Κλώντζας τα θέματα Υγείας.

 

Για την φλέγουσα επίσης θέση του προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου, που κατέχει ο επανεκλεγείς Γιώργος Πιτσούλης, οι πληροφορίες λένε ότι δεν έχει εκδηλωθεί τουλάχιστον ακόμη ενδιαφέρον απο κανένα άλλο.

 

Μανώλης Δερμιτζάκης

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε αποθήκες - Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

φωτιά, πυροσβεστική

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην Δημοτική Ενότητα Θερίσου στα Χανιά.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο όπου στεγάζονται τρεις τουλάχιστον επιχειρήσεις. Λόγω των έφλεκτων υλικών που υπάρχουν η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σήμανε συναγερμός ενώ ισχυρές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Συνολικά στο συμβάν επιχείρησαν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. διερευνά τα αίτια.

 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Καστέλλι: Τραγωδία στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου!

Ηράκλειο: Η κάνναβη του "πέρασε" χειροπέδες

Κρήτη: Μία σύλληψη και μία δικογραφία από την Αστυνομία