Κρήτη

Ηράκλειο

Χρεοκόπησε στην Κρήτη, διέπρεψε στο Κονγκό! (ηχητικό)

Μία ιστορία με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και το πως μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει αυτό που θέλει πραγματικά ακόμα κι αν κάποιοι του θέτουν καθημερινά και μεγάλα εμπόδια στο δρόμο του, άκουσαν οι ακροατές του Ράδιο Κρήτη το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή "Πυξίδα" του Κώστα Συλιγάρδου. 
Ένας γνωστός Ηρακλειώτης μίλησε στο Ράδιο Κρήτη για την επιχειρηματική μετανάστευση  στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και  για την περιπέτεια που έζησε νωρίτερα στην Ελλάδα. Όπως εξηγεί, η απόφαση αυτή πάρθηκε όταν πλέον είχε απογοητευτεί από την συμπεριφορά του ελληνικού κράτους.  Από κει που το ελληνικό κράτος του χρωστούσε αρκετές χιλιάδες ευρώ, συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο! Απίστευτο αλλά ... ελληνικό. Ο νεαρός άνδρας εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχοντας ανοίξει εταιρεία μεταφοράς προιόντων από το λιμάνι της χώρας προς την πρωτεύουσα. 
Όπως χαρακτηριστικά λέει στο Ράδιο Κρήτη, στην Ελλάδα χρειάζεται περίπου τρία χρόνια για να ανοίξεις μία εταιρεία. Στον Κονγκό, του πήρε μόλις μιάμιση εβδομάδα! Κάτι που θα έπρεπε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για τα ελληνικά δεομένα και την ελληνική γραφειοκρατία. Η άποψη του για την Ελλάδα μετά όλα αυτά; H Ελλάδα είναι μία πανέμορφη χώρα μόνο για διακοπές. Για τίποτα παραπάνω, σημειώνει χαρακτηριστικά και φανερή την απογοήτευση του. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

"Τέλος καλό, όλα καλά" με τη φωτιά στη Βιάννο

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους