Κρήτη

Ηράκλειο

"Φωτίζοντας το σκοτάδι" στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

ομιλια φωτιζοντας το σκοταδι

Στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου θα βρίσκεται για μία ξεχωριστή ομιλία η Άννα Πόλο, δημοσιογράφος του ιταλικού γραφείου του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Pressenza και συγγραφέας ιστορικών ερευνών στη Μάλτα, την Ιρλανδία, τη Σικελία, τη Γαλλία και την Αγγλία. Η εκδήλωση με τίτλο «Φωτίζοντας το σκοτάδι» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 19.00 – 21.00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε μια υπέροχη στήλη με τέσσερις σπείρες που βρέθηκαν στο νεολιθικό ναό της Ταρξιέν, στο νησί της Μάλτας και μια πρόσφατη επίδειξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες; Φαινομενικά καμία. Τα πράγματα όμως αλλάζουν αν αναγνωρίσουμε ότι λίγα είναι γνωστά για τον πολιτισμό που παρήγαγε ένα τέτοιο αριστούργημα και ότι τα γεγονότα σχετικά με τους πρόσφυγες συνήθως δεν συγκαταλέγονται στις πρώτες θέσεις των ειδήσεων.

Όπως σήμερα στο παρόν βιώνουμε μια ντροπιαστική χειραγώγηση της πληροφορίας από τα ΜΜΕ, μέσω μιας κυνικής και σκόπιμης λήθης για κάθε τι που έρχεται σε αντίθεση και αμφισβητεί το κυρίαρχο σύστημα, μια συστηματική υποβάθμιση των εναλλακτικών λύσεων που ήδη εξελίσσονται, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η ίδια χειραγώγηση λειτούργησε και σε ό, τι αφορά το παρελθόν. Γι 'αυτό πρέπει ναδώσουμε φωνή και χώρο σε όσους σήμερα τους έχουν διαγράψει, τους έχουν αλλοιώσει τα λεγόμενα ή τους έχουν ξεχάσει:  είτε πρόκειται για τον καλλιτέχνη που 4.000 χρόνια πριν χάραξε αυτή την υπέροχηστήλη της Ταρξιέν, είτε πρόκειται για εκείνους που σήμερα χτίζουν μη βίαιες εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε κάθε μορφή βίας που βιώνουμε.

Η Άννα Πόλο, που ασχολείται εδώ και χρόνια στον τομέα της ειρήνης και της μη-βίας, δημοσιογράφος του ιταλικού γραφείου του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Pressenza και συγγραφέας ιστορικών ερευνών στη Μάλτα, την Ιρλανδία, τη Σικελία, τη Γαλλία και την Αγγλία, μας μεταφέρει σε ένα ταξίδι με στόχο να «φωτίσουμε το σκοτάδι» συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό και ...πυρομαχικά

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (19/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και όπλων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο σπίτι του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γραμμάρια  καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, 125 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα μηχανισμό αναγόμωσης, δύο στιλέτα και κροτίδες .

Η ποσότητα  του καπνού που κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο Νορβηγός σύντροφός της!

Ηράκλειο: Συναγερμός για γυναίκα που έπεσε στα νερά του λιμανιού