Κρήτη

Ηράκλειο

Φθινοπωρινές αποδράσεις στο Δήμο Μαλεβιζίου (φωτο)

apodraseis5.jpg

Πολλές και διαφορετικές επιλογές προσφέρει το ορεινό Μαλεβίζι σε όποιους επιλέξουν να το επισκεφτούν το φθινόπωρο.
Πολύ κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα του Ηρακλείου και του Γαζίου, τα ημιορεινά και ορεινά χωριά του Δήμου Μαλεβιζίου αποτελούν έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για όλη την οικογένεια. Βόλτες στη φύση, άμεση επαφή με την ομορφιά της άγριας Κρητικής γης, πολλά σημεία σημαντικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, Ιερές Μονές και γραφικές εκκλησίες, πλακόστρωτα σοκάκια στους οικισμούς, έντονα στοιχεία της παράδοσης των περασμένων δεκαετιών, αλλά και οι πάντα φιλόξενοι κάτοικοι των οικισμών, υποδέχονται ολοένα και περισσότερους επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα.

apodraseis4.jpg

apodraseis4.jpg, by gpapadakis

apodraseis3.jpg

apodraseis3.jpg, by gpapadakis

apodraseis2.jpg

apodraseis2.jpg, by gpapadakis

apodraseis.jpg

apodraseis.jpg, by gpapadakis

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, προσκαλώντας τους πολίτες να επισκεφτούν το Δήμο Μαλεβιζίου, τονίζει: «Καλώ όλο τον κόσμο να επισκεφτεί τους οικισμούς του Δήμου μας και να διοργανώσει μικρές θεματικές εκδρομές στον πανέμορφο ορεινό όγκο του Μαλεβιζίου. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα μαγευτεί από τον φυσικό πλούτο, την ιστορία, τα πολιτιστικά στοιχεία και τη φιλοξενία των κατοίκων των χωριών μας. Το Μαλεβίζι άλλωστε, δεν είναι μόνο οι παραλίες και τα τουριστικά ανεπτυγμένα βόρεια παράλια. Προσφέρεται για να το χαρείς όλο τον χρόνο και ειδικά το φθινόπωρο, όσο ανεβαίνεις στις κορφές του και βιώνεις την αλλαγή της εποχής, νιώθεις απίστευτα συναισθήματα, μαγεύεσαι από την ομορφιά της φύσης. Επισκεφτείτε τα ορεινά χωριά του Μαλεβιζίου και θα αποκομίσετε εντυπώσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες».
 

Κρήτη

Ο Σταύρος Αρναουτάκης για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης

Τί αναφέρει στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την επέτειο από την Εθνική Αντίσταση:

Ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, φωτίζει μια από τις πιο ηρωικές περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. 
Οι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με θάρρος και γενναιότητα πάλεψαν απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, βάζοντας τα θεμέλια για την απελευθέρωση της χώρας.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους αγωνιστές εκείνης της περιόδου, ως διαχρονικά σύμβολα του αγώνα για την Ελευθερία και την Πατρίδα.

 

ESPA BANNER