Κρήτη

Ηράκλειο

Τριήμερο συλλήψεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Δέκα συλλήψεις Αφγανών ηλικίας 22 έως και 40 ετών για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ήταν ο απολογισμός της ΕΛΑΣ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από την Πρωτομαγιά μέχρι και τις 3 Μαΐου. Όλοι τους, όπως αναφέρει η Αστυνομία, προσπάθησαν να ταξιδέψουν σε πόλεις της Ευρώπης ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας από αυτούς είχε ηλεκτρονικό εισιτήριο. 
Πιο συγκεκριμένα:
Την πρωτομαγιά συνελήφθησαν πέντε άτομα που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα με προορισμό την Βιέννη της Αυστρίας.
Στις 2 Μαΐου συνελήφθη ένα άτομο που είχε προορισμό την Ιταλία.
Στις 3 Μαΐου το πρωί συνελήφθησαν δύο άτομα με προορισμό τις Βρυξέλλες ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα δύο Αφγανοί δεν πρόλαβαν να μπουν καν στο αεροπλάνο για τη Γενεύη, καθώς μετά από έλεγχο των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι έφεραν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. 
Για τις συλλήψεις αυτές έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία και όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου. 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Ανέλαβαν καθήκοντα δύο νέοι αναισθησιολόγοι

αναισθησιολόγοι

Με την προσθήκη δύο ιατρών στην κρίσιμη ειδικότητα των αναισθησιολόγων ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου  καθώς ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες πρόσληψης, στον απόηχο της υποβολής παραίτησης από  16 γιατρούς- εργαζόμενους στη νοσοκομειακή δομή.  

"Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την προκήρυξη που εκδόθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας, έπειτα από σχετικό αίτημα της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, συμπεριλήφθησαν αυξημένα κίνητρα έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία πλήρωση τους, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ομαλή λειτουργία ενός κομβικού τμήματος του ιδρύματος"  αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου, επισημαίνοντας επίσης ότι: 

Οι κκ. Βασιλική Ζώτου και Ιωάννης Χρονάκης εντάσσονται πλέον στο ιατρικό δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και αναμένεται να παρέχουν ουσιαστικό έργο στην κατεύθυνση επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων στελέχωσης της εν λόγω κλινικής.

Ως Διοίκηση παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από τη διαρκή διασφάλιση παροχής υψηλών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες του Ρεθύμνου. Σε συνεργασία με κάθε συμβαλλόμενο φορέα συνεχίζουμε απρόσκοπτα, μέσα από συνεχείς πρωτοβουλίες, με σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων των δύο αναισθησιολόγων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ελευθέριος Μαρκάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Η τοποθέτηση δυο νέων αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Με την προσθήκη τους το τμήμα θωρακίζεται και το ίδρυμα αποκτά δυο έμπειρους ιατρούς σε μια κρίσιμη για τη λειτουργία του ειδικότητα. Με την ευκαιρία της τοποθέτησης των δυο αναισθησιολόγων μας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου επιθυμώ να τους καλωσορίσω, να τους συγχαρώ και να τους ευχηθώ να έχουν μια παραγωγική και επιτυχημένη θητεία. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στην  Διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος κα. Ευαγγελία Βροντάκη και να την  ευχαριστήσω γιατί μέσα σε ένα αντίξοο και δυσμενές περιβάλλον, πάρα τη συνεχιζόμενη κόπωση, η ίδια υπερέβαλε εαυτόν, στηρίζοντας με συνεργασία υπομονή και θεσμικό διάλογο τις πρωτοβουλίες της Διοίκησης για τη στελέχωση του τμήματος, αποδεικνύοντας στην πράξη, πως όταν υπάρχει διάθεση και ένα υγιές κλίμα πετυχαίνουμε περισσότερα. Στο πρόσωπο της κας Βροντάκη τιμούμε όλο το προσωπικό του ιδρύματος που δίνει σκληρές μάχες για την θωράκιση και την ενίσχυση του νοσοκομείου μας. Ευχαριστώ επίσης τον επιμελητή αναισθησιολογίας κ. Χρήστο Ανδριόπουλο και το νοσηλευτικό προσωπικό του αναισθησιολογικού τμήματος που σε άψογη  συνεργασία με την Διευθύντρια κατάφεραν να προσαρμοστούν και να ανταποκριθούν με αρτιότητα στις εναλλαγές που επέβαλαν οι συνθήκες λειτουργίας του τμήματος τους τελευταίους μήνες.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα. Λένα Μπορμπουδάκη και τον Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Αγαπίου που ασχολήθηκαν επισταμένα με το ζήτημα υποστελέχωσης που αντιμετώπισε το αναισθησιολογικό τμήμα, καταρτίζοντας ένα μεσοπρόθεσμο πλάνο άμεσης κάλυψης των αναγκών του τμήματος παράλληλα με τον στρατηγικό σχεδιασμό οδήγησε στη μόνιμη στελέχωση του, καθώς επίσης τους Διοικητές και τους αναισθησιολόγους των Νοσοκομείων των διπλανών νομών που συνέβαλαν στη λειτουργία του τμήματος μέχρι την τοποθέτηση των νέων ιατρών σε μόνιμες θέσεις. Ευχαριστώ επίσης τους ιδιώτες ιατρούς που συνεργάστηκαν με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και που προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, έγιναν μέρος του ανωτέρω πλάνου βιωσιμότητας του τμήματος.

Τέλος θα αποτελούσε παράλειψη από μέρους μου να μην ευχαριστήσω από καρδίας τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Βασίλη Ακτουδιανάκη και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου κ.  Στέλιο Σπανουδάκη  για την πολύτιμη συνεργασία.»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κορωνοϊός - Πορτογαλία : Σε κίνδυνο το σύστημα παροχής ιατρικού οξυγόνου στα νοσοκομεία

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρώτο Εβραίο Δήμαρχο στην Ελλάδα

Κρήτη - Ένοπλες Δυνάμεις: Νέο κέντρο αριστείας εγκρίθηκε από το NATO