Κρήτη

Ηράκλειο

Το Gay Pride... ανεβάζει το θερμόμετρο στο Ηράκλειο

gay pride

Το gay pride θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στις 26 και 27 Ιουνίου, στο Πάρκο Γεωργιάδη, την ώρα που ο βουλευτής Κώστας Δαμαβολίτης ασκεί κριτική στο δήμο Ηρακλείου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ ο ο δήμος παίρνει αποστάσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ηρακλείου... ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στις εκδηλώσεις, αν και όχι ομοφοβικός, και εξηγεί γιατί:

"Ο Δήμος Ηρακλείου δεν είναι ομοφοβικός και σέβεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Το «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας» ζήτησε προ μηνών την άδεια για τη χρήση ενός δημοτικού χώρου και πριν του παρασχεθεί αυτή ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του. Ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει ανάμειξη στις επικείμενες εκδηλώσεις", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ενώ αιχμηρό είναι το σχόλιο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Δαμαβολίτη στο οποίο, μεταξύ άλλων αναφέρεται... στα ιερά και όσια της ορθόδοξης παράδοσης:

 Η ανακοίνωση του κ. Δαμαβολίτη

«Από τον δήμο Ηρακλείου θα περίμενε κανείς να κάνει εκδηλώσεις ανάλογες  με το ιστορικό βάρος της πόλης. Αντί αυτού, συζητάει προτάσεις για εκδηλώσεις όπως το Gay Pride, που μόνο στο άκουσμά τους, φθείρουν με επιδημικό τρόπο  την ορθόδοξη παράδοση, που συντροφεύει τον ελληνισμό εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Θα το διαφημίσει άραγε  με περηφάνια στα φυλλάδια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων; Να πάρουμε όλοι τα παιδιά μας να πάμε».   
 

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης