Κρήτη

Ηράκλειο

Το παλιό Δημοτικό σχολείο Καμαρίου ... γίνεται μουσείο!

μουσειο καμαρι

Στο τελικό στάδιο έχουν μπει οι εργασίες ριζικής αναπαλαίωσης του παλαιού δημοτικού σχολείου του Καμαρίου, προϋπολογισμού 354.000 ευρώ, με σκοπό να λειτουργήσει ως Μουσείο Οίνου και Αμπέλου.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης επισκέφτηκε το χώρο και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την αλλαγή της στέγης, την προσθήκη αποθήκης, τουαλετών, καθώς και τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου της πλατείας των 1500 τ.μ. με την κατασκευή κερκίδων, χώρου στάθμευσης, ενός παραδοσιακού πατητηριού σταφυλιών, φύτευση ενός αμπελιού, κ.α.
 

μουσειο καμαρι

μουσειο καμαρι, by meropi

μουσειο καμαρι

μουσειο καμαρι, by meropi

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμούλάκης τόνισε: «Ολοκληρώνεται ένα ακόμα σημαντικό έργο για την ανάδειξη των μοναδικών πλεονεκτημάτων της ενδοχώρας του Μαλεβιζίου, το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, εδώ στο πανέμορφο Καμάρι. Μια ακόμα παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, με στόχο την προβολή όλων εκείνων των στοιχείων που κάνουν μοναδικό κάθε οικισμό του Δήμου μας, την τόνωση της τοπικής οικονομίας, αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του οικισμού. Με το συγκεκριμένο έργο, θέλουμε να δείξουμε στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες του τόπου μας, την διαδικασία του τρύγου όπως ακριβώς την έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Με τη δημιουργία του εκθεσιακού χώρου οίνου και αμπέλου, θα μπορούν να μαθαίνουν την παραδοσιακή διαδικασία καλλιέργειας και παραγωγής κρασιού, να εκπαιδεύονται, να ενημερώνονται, αλλά και να ψυχαγωγούνται.
Για άλλη μια φορά θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας και τη ειδική σύμβουλο Ρένα Κοτσιφού για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν, αλλά και να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, καθώς και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, για την πολύτιμη βοήθειά τους».
 

μουσειο καμαρι

μουσειο καμαρι, by meropi

Τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Άρης Σαλούστρος, Χ. Κουτσογιάννης και Γ. Βαλτζάκης, ο Πρόεδρος του οικισμού Νίκος Χατζάκης και η προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας Ρένα Παπαδάκη.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο-σεισμός: Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή Αρκαλοχωρίου

Ο χώρος όπου στήνονται οι σκηνές για τους σεισμόπληκτους.

Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις έγιναν νωρίτερα αισθητές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Συγκεκριμένα, ένας ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 23:10 την περιοχή. Στη συνέχεια, στις 23:56 είχαμε μετασεισμό 3,3R, στις 00:29 μετασεισμό 3,4R, ενώ ακολούθησε μία νέα σεισμική δόνηση, έντασης 4,4 βαθμών, στις 00:37.

Από την ώρα του φονικού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, που "χτύπησαν" το πρωΐ στις 09,17' το Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές, αφήνοντας ένα νεκρό, τουλάχιστον 35 τραυματίες, πολλές υλικές ζημίες σε κτίρια και χιλιάδες άστεγους, μέχρι τις 18:27 είχαν σημειωθεί 58 μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους από 1,8 έως 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

Ηράκλειο - Σεισμός: Ανακοινωθέν από την Εκκλησία της Κρήτης

ESPA BANNER