Κρήτη

Ηράκλειο

Το Νοέμβριο ο 13ος Άθλος στα Xνάρια του Μίνωα

agwnes.jpg

Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης διοργανώνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 τον 13ο Μινωικό άθλο 70χλμ. Στην διαδρομή Φαιστός - Κνωσός που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια.
Μία ιστορική διαδρομή που μας φέρνει χιλιάδες χρόνια πίσω , τόσα χιλιόμετρα έτρεχαν μόνο οι αθλητές ημεροδρόμοι μεταφέροντας σημαντικές ειδήσεις και γεγονότα ημεροδρόμοι στην Κνωσό ήταν οι Εργοτέλης και Σωτάδης πού στέφθηκαν Ολυμπιονίκες.

O Αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και υποστηρίζεται από τους Δήμους: Φαιστού-Γόρτυνας-Ηρακλείου.

αφισα μινωικος αθλος

αφισα μινωικος αθλος, by meropi

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
07:00 Εκκίνηση συμμετοχικής ποδηλατοδρομίας 140χλμ.από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
07:30 Τελετουργικό με την αφή φλόγας
08:00 Εκκίνηση Μινωικού άθλου 70 χλμ. από τον Αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.
ΟΡΙΟ ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ: 9 ώρες με όριο αποκλεισμού στον μαραθώνιο 5.5 ώρες στην ποδηλατοδρομία δεν υπάρχει χρονικό όριο.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ: για τον Μινωικό άθλο 25 ευρώ και στην ποδηλατοδρομία 15 ευρώ. Όλοι οι αθλητές και ποδηλάτες θα λάβουν τσάντα με τεχνική μπλούζα και αναμνηστικά δώρα. Οι συμμετέχοντες στον Μινωικό άθλο μπορούν να καταθέτουν ονομαστικά το ποσό συμμετοχής στην Τράπεζα Πειραιώς  με αριθμό λογαριασμού: 6370010836496

ΠΑΣΤΑ ΠΑΡΤΙ:την παραμονή του αγώνα Σάββατο 28 /11 και ώρα 18:00 θα γίνει στο μουσικό καφενείο άλλα&άλλα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με δωρεάν συμμετοχή μόνο για τους αθλητές του Μινωικού άθλου εκτός Ηρακλείου.

ΕΚΠΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ & ΔΙΑΜΟΝΗΑΘΛΗΤΩΝ: Υπάρχει έκπτωση 40% στην μετακίνηση των αθλητών και συνοδών που θα ταξιδέψουν από τον Πειραιά στο Ηράκλειο για να λάβουν μέρος στον αγώνα με πλοία της ΑΝΕΚ-BLUE STARS.
Επίσης έκπτωση στην διαμονή στα ξενοδοχεία Κρόνος & Ειρήνη.

ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες θα δοθεί κύπελλο μετάλλιο και σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές και ποδηλάτες αναμνηστικό μετάλλιο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΦΑΙΣΤΟ: Η αναχώρηση των αθλητών για την Φαιστό θα γίνει το πρωί της Κυριακής και ώρα 06:00 δωρεάν με λεωφορείο του Δήμου Γόρτυνας από την περιοχή Χανιόπορτα έξω από το εθνικό στάδιο Ελευθερίας.

ΩΡΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ 13:30 : στο παλάτι της Κνωσού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μπορείτε να δηλώνετε ηλεκτρονικά στο sitespiridonkamp@hotmail.com η στα fax 2810263426

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΓΩΝΑ:

Σταθμοί ανεφοδιασμού για τον Μινωικό άθλο 70 χλμ: στο 7οχλμ. Μοίρες- 16ο Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας- 21χλμ. (που είναι και το πρώτο τσεκ αθλητών) -26χλμ στην διακλάδωση προς Μούλια-32 χλμ Αγία Βαρβάρα- Διακλάδωση προς Αγ.Θωμά-42χλμ(τσεκ μαραθωνίου) περιοχή Σίβας-50 χλμ διασταύρωση προς Δαφνές -54 χλμ διασταύρωση προς Αθάνατους-Γιόφυρος- Χανιόπορτα (εθνικό στάδιο Ηρακλείου)- Όαση- Μπεντεβή.

Οι παραπάνω σταθμοί ανεφοδιασμού ισχύουν το ίδιο και για τους ποδηλάτες.
Δεν επιτρέπεται συμμετοχή αθλητών η ποδηλατιστών άμα δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος.
Η συμμετοχή σε μινωικό άθλο και ποδηλατοδρομία είναι ελεύθερη αρκεί οι συμμετέχοντες στον Μινωικό άθλο να έχουν συμμετοχή τουλάχιστον σε μαραθώνιο δρόμο η σε αγώνα υπεραπόστασης & οι ποδηλάτες σε αντίστοιχο αγώνα χιλιομέτρων.
Όλοι οι συμμετέχοντες απαιτείται να έχουν περάσει από πρόσφατο ιατρικό τεστ το οποίο αποδείχνεται με την δήλωση συμμετοχής τους.

Οι αθλητές και οι ποδηλάτες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
Όσοι αθλητές του Μινωικού άθλου έχουν συνοδό η επιθυμούν να έχουν συνοδό από την οργανωτική μας επιτροπή σε όλη την διαδρομή πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στην οργανωτική επιτροπή.
Για τους ποδηλάτες απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή τους είναι το ποδήλατο να έχει περάσει από πρόσφατο τεχνικό έλεγχο, να φέρουν μαζί τους αναπληρωματική σαμπρέλα και τρόμπα, αντιανεμικό και απαραίτητα κράνος, επίσης γίνεται δωρεάν τεχνικός Έλεγχος   από το κατάστημα Μηνάς στην Θέρισο τηλ: 6937832924.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Καμπαξής Σπυρίδων (υπεύθυνος διοργάνωσης) γραφείου 2810344774 & κινητό 6972016000
Πολλάκης Ευάγγελος (υπεύθυνος ανεφοδιασμού) 6973329534
Χατζημηνάς Κωνσταντίνος (υπεύθυνος ποδηλατοδρομίας) 6937100080

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 12 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Από τα συνολικά 842 επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σε επίπεδο χώρας, στην Κρήτη εντοπίζονται 12 νέες μολύνσεις.

Αυτές κατανέμονται ως εξής: 7 στο Ηράκλειο, 3 στα Χανιά και από μία σε Λασίθι και Ρέθυμνο.

Δείτε εδώ την ημερήσια επιδημιολογιική έκθεση των Υγειονομικών Αρχών: 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Με ψυχιατρική ή νευρολογική διαταραχή μέσα στους πρώτους έξι μήνες πολλοί ασθενείς COVID-19

Σουηδία - κορωνοϊός: Η χώρα σταματά τις πληρωμές για τα εμβόλια στην Pfizer

Κορωνοϊός: Ποιοι δεν πρέπει να λαμβάνουν κολχικίνη