Κρήτη

Ηράκλειο

Το Ηράκλειο ... σε άκρως Χριστουγεννιάτικο πνεύμα!

Χριστουγεννιάτικο καραβάνι, χριστουγεννιάτικο χωριό, μουσική αλλά και πολλές παιδικές παραστάσεις περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο Σ.Τ Περισσότερες από 40 εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ελευθερίας αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης περιλαμβάνει το εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Ηρακλείου που ανακοινώθηκε σήμερα.

Στην τοποθέτησή της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα. Αριστέα Πλεύρη, τόνισε: 

«Με σύνθημα Ολος ο Δήμος μια γιορτή, ξεκινάμε φέτος τις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, Με το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Ελευθερίας, με το σχολείο του Αη Βασίλη στην Πλατεία Δασκαλογιάννη, που οργανώνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη, με θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις, –όλες με ελεύθερη είσοδο- στις αίθουσες και τις Πλατείες, θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων σ’ ολόκληρο τον Δήμο. Ένα δένδρο ευχών και το παραδοσιακό καραβάκι, θα συμπληρώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ το Χριστουγεννιάτικο Καραβάνι θα το μεταφέρει ταυτόχρονα στην ύπαιθρο με τη Φιλαρμονική, Ξυλοπόδαρους και Αη Βασίληδες

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, σεμνά και ταπεινά, χωρίς προκλήσεις, αλλά με αισιοδοξία και πίστη στο μέλλον, καλούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να επισκεφθεί την πόλη μας, πάντα με μοναδικό πρωταγωνιστή  τα παιδιά.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, οφείλει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους άξιους συνεργάτες της, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργο Τσαγκαράκη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δήμου κ. Γιώργο Αντωνάκη, καθώς και στους εθελοντές του Δήμου για την πολύτιμη βοήθεια τους».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, είπε ότι η προσπάθεια αυτή και οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο σκοπό να αποτελέσει το Ηράκλειο προορισμό για χειμερινό τουρισμό, για την προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επισήμανε την παρουσία τοπικών μουσικών και θεατρικών συνόλων σημειώνοντας ότι έχουν υψηλή ποιότητα και αυτό θα το διαπιστώσουν όσοι παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Ο κ. Κουκιαδάκης τόνισε ότι η συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Ηρακλείου, θα είναι συνεχής και μόνιμη με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, υπογραμμίζοντας ότι ανάλογη είναι η συνεργασία και με τους άλλους δήμους του Νομού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ, κ. Γιώργος Τσαγκαράκης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει γίνει, λέγοντας πως η πλατεία Ελευθερίας αποτελεί το κέντρο των εκδηλώσεων, αλλά φέτος θα γίνουν και εκδηλώσεις σε χωριά και συνοικίες του δήμου. Σημείωσε ότι φέτος θα στολιστεί καράβι αντί για δένδρο, ενώ στην πλατεία θα υπάρχουν και 26 σπιτάκια, που θα διατεθούν σε τοπικούς επαγγελματίες και σε φιλανθρωπικά σωματεία.

Τόνισε ακόμη ότι η πλατεία θα είναι φιλική κυρίως στα παιδιά με τις πολλές δράσεις που έχουν ετοιμαστεί. 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ηρακλείου. 

Δείτε εδώ τις δραστηριότητες για παιδιά στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δείτε εδώ τις Διαδρομές.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το περίστροφο και το μαχαίρι τον στέλνουν στη Δικαιοσύνη

ΤΑΕ

Συνελήφθη, σήμερα (22/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Βιάννου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην οικία του ημεδαπού κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιχάλης Καραμαλάκης στο ekriti: Εδραιώνουμε νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας

Δολοφονία στην Κρήτη: Στη φυλακή ο σύντροφος της άτυχης μητέρας

Κρήτη: Βρήκαν τον καλλιεργητή της χασισοφυτείας