Κρήτη

Ηράκλειο

Το επίσημο σχήμα Λαμπρινού για το Δήμο Ηρακλείου - Διαβάστε ποιός αναλαμβάνει τι

Λίγες μέρες έμειναν για τα αλλαξοβασιλίκια στο Δήμο Ηρακλείου, καθώς από 1ης Σεπτεμβρίου τα ηνία της πόλης αναλαμβάνει η νέα Δημοτική αρχή με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Λαμπρινό. Πληροφορίες για τους βασικούς συνεργάτες που θα επιλέξει σε ρόλους κλειδιά για το μέλλον της πόλης ο νέος Δήμαρχος παρουσίασε το Ράδιο Κρήτη και ο Κώστας Συλιγάρδος, ενώ η επίσημη παρουσίαση θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στην Αστόρια και το σχήμα που αναλαμβάνει καθήκοντα θα ορκιστεί τις επόμενες μέρες.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να είναι ο Γρηγόρης Πασπάτης ενώ ο Πέτρος Ινιωτάκης θα διαδεχθεί τον Γιώργο Αεράκη στην Αντιδημαρχία για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Κορυφαίο ρόλο στη νέα δημοτική αρχή θα έχει ο Κώστας Βαρδαβάς που θα αναλάβει τον τομέα του Αθλητισμού και της Νεολαίας.

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων θα είναι ο Χάρης Μαμουλάκης, ενώ στην αντιδημαρχία Πολεοδομίας θα βρεθεί ο Γιάννης Αναστασάκης. Σημαντική θέση θα έχει στο δημοτικό σχήμα και ο γιατρός Γιώργος Καραντινός ο οποίος θα αναλάβει τον τομέα των Οικονομικών. 

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής θα είναι η Αθηνά Σπανάκη Κοχιαδάκη επίσης γιατρός - μικροβιολόγος, ενώ υπεύθυνη δημοτικής περιουσίας, θέση που κατέχει σήμερα ο Βαγγέλης Σισσαμάκης θα αναλάβει η συμβολαιογράφος Στέλλα Αρχοντάκη. 

Τον Νίκο Γιαλιτάκη στην αντιδημαρχία Παιδείας θα διαδεχθεί πιθανότατα η Μαρία Καναβάκη. Στις Σχολικές Επιτροπές θα αξιοποιηθεί η Μαρία Κασωτάκη και Αντιδήμαρχος καθαριότητας θα είναι ο Γιάννης Ρασούλης.

Στη θέση του προέδρου της ΔΕΠΤΑΗ θα τοποθετηθεί ο δικηγόρος Γιάννης Ξυλούρης, και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ στην ΔΕΥΑΗ επικεφαλής αναλαμβάνει ο Νίκος Φακουρέλης. Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ θα αναλάβει ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελάκης και αντιπρόεδρος ο Οικονομολόγος Νεκτάριος Ανδρεαδάκης.

Την Ελένη Κόκορη στην προεδρία του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής θα διαδεχθεί ο Γιώργος Βουρεξάκης ενώ στην αντιδημαρχία πολιτισμού και τουρισμού θα είναι η Αριστέα Πλεύρη

 

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα - Yδατοδρόμιο: Υπεγράφη η σύμβαση προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων

υδατοδρόμιο

Υπεγράφη στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Ι.Κ.Ε. & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σύμβαση Υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905,03€.

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε τα εξής: « Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Κοριτσάκι κατάπιε βίδα - Την αφαίρεσαν από τον πνεύμονα (φωτο)