Κρήτη

Ηράκλειο

Το Γυμνάσιο Γαζίου εφοδιάστηκε με iPad που κέρδισε σε διαγωνισμό

gazi5.jpg

Τον εξοπλισμό του Γυμνασίου Γαζίου σε μηχανήματα που στηρίζουν τις νέες τεχνολογίες συμπλήρωσαν πριν λίγες ημέρες 11 iPad της Apple, σε μία βαλίτσα με ενσωματωμένο φορτιστή, καθώς και όλα τα απαραίτητα μηχανήματα σύνδεσης τους με τον  διαδραστικό πίνακα. Τα παραπάνω κερδήθηκαν από το Γυμνάσιο σε Πανελλήνιο διαγωνισμό του Ινστιτούτου Goethe.
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όλα τα δημόσια Δημοτικά και Γυμνάσια της Ελλάδος, στα οποία διδάσκονται τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα.

gazi.jpg

gazi.jpg, by gpapadakis

gazi2.png

gazi2.png, by gpapadakis

Τρία Γυμνάσια της χώρας – μεταξύ των οποίων και το Γυμνάσιο Γαζίου – κέρδισαν από μία βαλίτσα με i-pads, καθώς και έναν φορητό υπολογιστή για χρήση στο μάθημα των Γερμανικών κυρίως, αλλά και για όλα τα μαθήματα του Σχολείου γενικά. 
Κριτήρια για τη επιλογή αποτέλεσαν οι απόψεις του Διευθυντή του εκάστοτε Σχολείου, όσον αφορά τα οφέλη της χρήσης νέων τεχνολογιών στα μαθήματα γενικά, καθώς και η αποδεδειγμένη εμπειρία των καθηγητών της γερμανικής γλώσσας στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς και η τεκμηρίωση για την ανάγκη ενίσχυσης του μαθήματος τους με τα i-pads.

gazi3.jpg

gazi3.jpg, by gpapadakis

gazi4.png

gazi4.png, by gpapadakis

Από τους μαθητές του Σχολείου ζητήθηκε να καταθέσουν τη γνώμη τους για τον εμπλουτισμό του μαθήματος με τα  συγκεκριμένα μηχανήματα, το οποίο παρουσίασαν σε μορφή ηλεκτρονικού κολάζ.
Η παράδοση των i-Pads έγινε την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου στο χώρο  του Γυμνασίου. Από την πλευρά του Ινστιτούτου Goethe Αθηνών  παραβρέθηκαν η κα. Sulochana Giesler, υποδιευθύντρια του Ινστιτούτου, η κα. Gabriele Frank-Voutsas, υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικής  Συνεργασίας, καθώς και η κυρία Nadine Noske, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο, η οποία παρουσίασε ένα δείγμα μαθήματος με χρήση των i-pads.

Στην τελετή ήταν επίσης παρόντες εκτός από μαθητές, καθηγητές και γονείς του Γυμνασίου Γαζίου, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος  Παιδείας του Δήμου κ. Εμμανουήλ Παπαδομανωλάκης και ο Πρόεδρος Γονέων του σχολείου κ. Δημοσθένης Μαράκης, η κ. Ειρήνη Κατσάφαρου, προϊσταμένη του Γραφείου Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου και ο κ. Λιδάκης, αντιπρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε 4ωρη επιμόρφωση από την κ. Nadine Noske για τη χρήση των i-pads στο μάθημα, η οποία απευθυνόταν σε όλους τους ενδιαφερόμενους καθηγητές του Σχολείου.

Όσο η Κα. Αθηνά Γκινούδη, διευθύντρια του Γυμνασίου, τόσο ο Κος Δημοσθένης Μαράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, ευχαρίστησαν το Ινστιτούτο Goethe για τη μεγάλη αυτή χορηγία και συγχάρηκαν όλους τους μαθητές και καθηγητές του Σχολείου μας για την ξεχωριστή αυτή επιτυχία. «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που το σχολείο μας είναι ανάμεσα στους επιτυχόντες. Στόχος μας η πλήρης ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην διδαχτική διαδικασία», δήλωσαν.

Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη, σήμερα Σάββατο (βίντεο)

καιρός

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη, σήμερα Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Οι άνεμοι θα πνέουν βρειοι βορειοδυτικοί έντασης 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το βίντεο με την εξέλιξη του καιρού στο νησί:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή με τραυματίες - Συναγερμός στην Αστυνομία

Ηράκλειο: Μήνυση εναντίον Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου από αρνητή γονέα

ESPA BANNER