Κρήτη

Ηράκλειο

Τουρνουά streetball 3ΟΝ3 2015 στο Ηράκλειο

streetball

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη και διάδοση του αθλητισμού και ιδιαίτερα του μπάσκετ στην πόλη του Ηρακλείου, διοργανώνεται το  Σαββατοκύριακο 13-14/6/2015   στο  προαύλιο χώρο του Παγκρητίου  Σταδίου –Ανατολική πύλη 
(με δωρεάν συμμετοχή)  για πέμπτη  συνεχή χρονιά και  σε συνεργασία, Δήμου Ηρακλείου –ΔΟΠΑΦΜΑΗ – ΕΟΚ – ΠΣΑΚ -  ΕΚΑΣΚ, και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης  και της ΑΑΗ ΟΤΑ ΑΕ, υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α , το γνωστό πια σε όλους 3 ΟΝ 3 STREET BALL-ΤΑΠΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.   

Πρόγραμμα εκδήλωσης:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/6     19:00 -21:00    (Πλατεία Ελευθερίας )  EVENT
ΣΑΒΒΑΤΟ      13/6     09:00 -14:30   17:00-20:30 (Παγκρήτιο Στάδιο-Ανατολική πύλη)
ΚΥΡΙΑΚΗ       14/6     10:00 -14:30   17:00-20:30 (Παγκρήτιο Στάδιο- Ανατολική πύλη)

Σας προσκαλούμε εάν επιθυμείτε  να δημιουργήσετε ομάδες, αποτελούμενες από τέσσερις 4 αθλητές-αθλήτριες η κάθε μία  ή Μικτές ομάδες(άνδρες – γυναίκες)ή να συμμετέχετε στην οικογενειακή κατηγορία(αφορά γονείς και παιδιά) δηλώνοντας συμμετοχή  :

στο Δ.Α.Π.Κ.Η.  Νίκου Ξυλούρη & Φούμη γωνία ,Πατέλες ,τηλ. επικοινωνίας 2810215080 και στα καταστήματα Cosmos sport  τηλ. επικοινωνίας2810285 866.

Περισσότερες πληροφορίες :www.psak.gr  - www.cosmossport.gr-  www.3on3streetball.gr

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό