Κρήτη

Ηράκλειο

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκαν φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ευρώπης

foitites.jpg

 
Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκαν σήμερα 25 φοιτητές μέλη της AEGGE, μια από τις μεγαλύτερες διεπιστημονικές φοιτητικές οργανώσεις της Ευρώπης, που αριθμεί περισσότερα από 13.000 μέλη απο διάφορα Πανεπιστήμια της Ευρώπης σε 200 πόλεις.

Τους φοιτητές από 9 χώρες της Ευρώπης υποδέχτηκε και καλωσόρισε στη Περιφέρεια η Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, η οποία είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους φοιτητές για τον πολιτισμό,  την ιστορία της Κρήτης, τον πρωτογενή τομέα, τα παραγόμενα προϊόντα, όπως επίσης για τον τουρισμό της.

Η Αντιπεριφερειάρχης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην στρατηγική πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης για την κατοχύρωση των Κρητικών προϊόντων στην εσωτερική και διεθνή αγορά με την ενιαία ονομασία «ΚΡΗΤΗ».

Οι φοιτητές θα παραμείνουν στο νησί μας για δυο περίπου εβδομάδες, φιλοξενούνται στην εστία του ΑΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, και πραγματοποιούν μια εργασία εστιασμένη στην παραδοσιακή Κρητική Διατροφή και τη μυθολογία. Μάλιστα μετά από αίτημα της κ. Βρέντζου εταιρείες τροφίμων της Κρήτης ανταποκρίθηκαν και καλύπτουν την σίτιση των φοιτητών και προσφέρουν τα παραδοσιακά τρόφιμα προκειμένου να ολοκληρώσουν την εργασία τους για την Κρητική Διατροφή. 

Η AEGEE μη κυβερνητική, πολιτικά ανεξάρτητη και μη κερδοσκοπική οργάνωση, είναι ανοικτή σε φοιτητές και νέους ανθρώπους από όλες τις σχολές και ειδικότητες. Ιδρύθηκε το 1985 στο Παρίσι, και στο επίκεντρο της τοποθετεί την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης. Τους ξένους φοιτητές συνοδεύουν στην Κρήτη φοιτητές από το τοπικό παράρτημα της Ευρωπαϊκής ομάδας φοιτητών AEGGE – Heraklio.
Οι εταιρείες που προσφέρουν τα τρόφιμα είναι:
-Super & Mini Markets ΦΑΙΣΤΟΣ
- Super & Mini Markets ΑΡΙΑΔΝΗ 
-Super  Markets Χαλκιαδάκη
-ΚΡΙΒΕΚ ΑΕ
-Αυγά Συντιχάκης
-τυροκομείο Καλογεράκης
-Εμπόριο τροφίμων Πανακάκης Μανώλης ΑΕ
- COCA COLA 
-Κρητικός Φούρνος
-Κρητών Άρτος
-Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμός Πεζών,
-Nestle
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία