Κρήτη

Ηράκλειο

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Γ.Μιχελογιαννάκης για τους Σύρους στο Σύνταγμα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, με αφορμή την παρουσία των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα και το θάνατο δυο εξ αυτών.

«ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: ντρέπομαι 100 μέτρα από τη ζεστή βουλή να πεθαίνουν δυο άνθρωποι. Ζητώ άμεσα παρέμβαση εισαγγελέα.

Αλήθεια , τι ζητούν οι Σύριοι στην πλατεία Συντάγματος ;

  1. Έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων και
  2. Μέχρι την έκδοση να έχουν στέγη , τροφή και ιατρική φροντίδα

Τίποτα άλλο δεν ζητούν.

Ο συνήγορος του πολίτη ως ανεξάρτητη αρχή ήδη ζητά από την πολιτεία να καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο για την επιβίωση τους .Οι εκπρόσωποι των Σύρων προσφύγων ήδη ζήτησαν και από το δημαρχείο Αθήνας να τους αντιμετωπίσουν ως πρόσφυγες πολέμου και όμως μέχρι τώρα έχουν ήδη χαθεί δύο ζωές. Ένας που είχε μεταφερθεί πριν μέρες στο νοσοκομείο απεβίωσε και ένας δεύτερος μετά από δώδεκα μέρες παραμονής στο Σύνταγμα και βλέποντας την ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης έφυγε από το Σύνταγμα και πέθανε από το κρύο στα σύνορα με την Αλβανία.

Ντρέπομαι ως βουλευτής εκατό μέτρα από την χλυδάτη και ζεστή βουλή να χάνονται δύο άνθρωποι.

Ζητώ άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για την απώλεια ζωής δύο ανθρώπων».

Κρήτη

Σαρηγιάννης στο Ράδιο Κρήτη: "Οροφή" τα 1000 κρούσματα έως τον Φεβρουάριο

Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Απομακρύνεται το σενάριο για 2.000 κρούσματα τέλη Φεβρουαρίου, που θα ίσχυε εάν δεν είχαμε οδηγηθεί σε σταδιακή απελευθέρωση λιανεμπορίου και της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής  του Ινστιτούτου Προηγμένων Σπουδών της Παβία, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη. 

Ο καθηγητής και η ομάδα του, βάσει προγνωστικού μοντέλου που έχουν αναπτύξει, εκτιμούν ότι εάν υπήρχε μια απότομη απελευθέρωση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, τέλη Φεβρουαρίου θα μετρούσαμε 2000 κρούσματα. Ο υπολογισμός αυτός βασιζόταν στον άνοιγμα των δημοτικών, γυμνάσιων και εμπόριο μετά τις γιορτές, κάτι που δεν έγινε- καθώς το άνοιγμα έγινε “σειριακά” δηλαδή όχι ταυτόχρονα.

Το κλειδί ήταν αυτό: το άνοιγμα να γίνει σε βάθος χρόνου να μην φτάσουμε σε αυτά τα κρούσματα (2000) αλλά να κρατηθούμε σε κάτω από 1000, όπως και γίνεται”. είπε ο καθηγητής συμπληρώνοντας ότι:

Τώρα η πορεία είναι σταθεροποιημένη, όλες οι παράμετροι είναι σταθερές- περίπου 500 κρούσματα . Από την επόμενη εβδομάδα- μια εβδομάδα μετά το λιανεμπόριο- θα δούμε μια μικρή αύξηση η οποία σε φυσιολογικές συνθήκες δε θα οδηγήσει σε πάνω από 800 με 1000 κρούσματα την ημέρα τέλος Φεβρουαρίου”

Νέο μεταλλαγμένο στέλεχος

Τα δύο ορφανά κρούσματα του νέου μεταλλαγμένου στελέχους “ανησυχούν” τον κ Σαρηγιάννη εξαιτίας των πληθυσμιακών δεδομένων, σημειώνοντας ότι προφανώς στην Κρήτη υπάρχουν και άλλα “κρυφά” κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους.

Από τα μοντέλα που έχει τρέξει ο καθηγητής και η ομάδα του, ο κίνδυνος είναι ακόμη διαχειρίσιμος παρά το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου έως τον Μάρτη και Απρίλς. “Από τον Μάιο και μετά, το μεταλλαγμένο στέλεχος θα κυριαρχήσει” συμπληρώνει ο καθηγητής με “οροφή” τα 1500 κρούσματα, με τις καιρικές συνθήκες και τον εμβολιασμό να “βοηθούν” στο να υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

Ακούστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των όσων δήλωσε: