Κρήτη

Ηράκλειο

Την αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην ΠΙΚΠΑ Ηρακλείου, ζητά ο Μ. Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή που απέστειλε ζητάει από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη να εξετάσει τις δυνατότητες αξιοποίησης του κτιρίου του πρώην ΠΙΚΠΑ στο κέντρο του Ηρακλείου που έχει παραχωρηθεί στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Το κτίριο παραμένει ανεκμετάλλευτο σχεδόν δύο χρόνια μετά την εκκένωση του .

 

ΠΡΟΣ : Υπουργό Υγείας

             κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη

 

Κοιν : Αντώνη Γρηγοράκη

    Διοικητή 7ής ΥΠΕ Κρήτης

 

Αγαπητέ κ. Υπουργέ ,

Το προηγούμενο διάστημα παραχωρήθηκε προς την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, από το υπουργείο Οικονομικών και τον τότε υπουργό κ. Στουρνάρα, το ακίνητο του πρώην ΠΙΚΠΑ,  στην οδό Μεραμβέλου και Υγείας στο κέντρο του Ηρακλείου.

Στο κτήριο αυτό, περιουσιακό στοιχείο του Υπουργείου Οικονομικών λειτουργούσαν οι υπηρεσίες του ΠΙΚΠΑ. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε «κατοικία» των αναρχικών μέχρι την εκκένωση του από την Αστυνομία και το χτίσιμο της κεντρικής εισόδου από το Εργατικό Κέντρο προκειμένου να μην «ξαναχρησιμοποιηθεί» από στοιχεία του αναρχικού χώρου.

Σήμερα δύο περίπου χρόνια μετά, το κτίριο παραμένει ανεκμετάλλευτο παρά τις δυνατότητες αξιοποίησης του, με κατεύθυνση τη στήριξη και φιλοξενία κοινωνικών δομών που θα προάγουν  δράσεις και υπηρεσίες.

Αγαπητέ Υπουργέ,

Θα  παρακαλούσα να εξετασθεί η δυνατότητα  προκειμένου να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο κτίριο που βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης, από κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας..

Με φιλικούς χαιρετισμούς

 

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης

Επικεφαλής Κ.Ο. Ευρωβουλευτών

Νέας Δημοκρατίας

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Αστυνομικοί εντόπισαν νέα χασισοφυτεία

χασισοφυτεία

Ολοκληρώθηκε σήμερα (28/9) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε δασώδη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 11 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, σήμερα (28.09.2021) το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου μία καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από 11 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν  και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυλοπόταμος: Εντόπισαν τα χασισόδεντρα και του πέρασαν χειροπέδες

Κρήτη: Η Ομάδα ΔΙΑΣ τον έπιασε με κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια (Φωτογραφίες)

Ηράκλειο - σεισμός: ΕΛ.ΑΣ: Δεν υπήρξε πλιάτσικο στα σπίτια των σεισμόπληκτων

ESPA BANNER