Κρήτη

Ηράκλειο

Τα σωματεία του Ηρακλείου καταδικάζουν την βία στο Εργατικό Κέντρο

εργατικο κεντρο ηρακλιεου

Αντιδράσεις προκάλεσε η καταγγελία του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιου Βοριά για την επίθεση, τους τραμπουκισμούς, τις σωματικές βλάβες και τις υλικές ζημιές που δέχτηκε στο γραφείο του στο ΕΚΗ.

Τα Σωματεία καταδικάζουν αυτήν την επίθεση σε ανακοινώσεις τους:

Το Σωματείο ΠΤΥΧ. ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το Σωματείο καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου συν. Βοργιάς  Στέλιος  στις 19/11/2015 από μέλη του ΠΑ.Μ.Ε. προπηλακίζοντας τον ίδιο καθώς και συνδικαλιστές που βρίσκονταν στο χώρο. 

Τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται όχι μόνο από το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και από ολόκληρη την κοινωνία.

Καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας  και τρομοκρατίας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που δέχτηκαν την επίθεση.

Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ»

Σύσσωμο το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ»  καταδικάζει την πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου συναδ. ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΡΓΙΑΣ.

Ελπίζουμε να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα απ ΄ όπου  και αν εκπορεύονται.

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Ηράκλειου

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ , καταδικάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου,  και σε βάρος του προέδρου και των Συνδικαλιστών ..

Τέτοια φαινόμενα βίας, δεν στρέφονται μόνο στον πρόεδρο και τους Συνδικαλιστές, αλλά και σε όλη την Εργατική τάξη, που τόσο βίαια, ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια.
Η βια είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται.

Σύλλογος Εργαζομένων στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα καταδικάζει την άνανδρη επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος του συναδέλφου, μέλους του Σωματείου μας και  Προέδρου  του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Βοργιά Στέλιου.

              Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου δέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης επίθεση στο γραφείο του, την ώρα που πραγματοποιούσε συνάντηση με εργαζόμενους,  από μια ομάδα 30 και άνω συνδικαλιστών του (ΠΑΜΕ).  

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν εκφράζεται από τέτοιες λογικές και πρακτικές που δεν συνάδουν με το πνεύμα συλλογικότητας και υπεράσπισης εργασιακών δικαιωμάτων. Οι επιθέσεις και οι τραμπουκισμοί είναι για μας λόγος αφορμή και αιτία για μεγαλύτερη  συσπείρωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Ο αγώνας των εργαζομένων και η πορεία του Συνδικαλιστικού Κινήματος  δεν σταματά με τέτοιους εκφοβισμούς και ο υγιείς συνδικαλισμός δεν θα ανακοπεί, αντιθέτως θα είναι ακόμα πιο ισχυρός και δυνατός.

Η παιδεία που έχει ο καθένας από μας, φαίνεται στα έργα και στις πράξεις του και οι εν λόγω <<συνδικαλιστές>> την συγκεκριμένης παράταξης, για ακόμη μια φορά <<μεγαλούργησαν>>.

Οι πρακτικές της βίας δεν έχουν χώρο στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους εργαζόμενους. Για ακόμη μια φορά ο φασιστικός συνδικαλισμός καταδικάζεται. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν θέση εκφράζοντας την δημοκρατική άποψη τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (Σ.Ε.Κ.Φ.Ε.Ο.)

Το σωματείο  σύσσωμο συμπαραστέκεται στο Πρόεδρου  του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου συναδ. Στέλιο Βοργιά για τους προπηλακισμούς που δέχτηκε χτες το απόγευμα  ο ίδιος αλλά και συνδικαλιστές που βρίσκονταν στο χώρο του Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διαβάλλει τις δημοκρατικές αρχές που διέπουν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου έχει επανειλημμένα καταδικάσει φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται και όποιον και αν στοχεύουν. 

Με αφορμή το συμβάν που σημειώθηκε χθες (Πέμπτη) στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  εκφράζει την συμπαράστασή της στον Πρόεδρο κ. Στέλιο Βοργιά και καταδικάζει την απρόκλητη και ύπουλη επίθεση που δέχθηκε. 

Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των δημοκρατικών μας θεσμών.

Η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει απερίφραστα τον ξυλοδαρμό του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιου Βοριά, αλλά και τον προπηλακισμό μελών της Διοίκησης του συγκεκριμένου Εργατικού κέντρου, από ομάδα συνδικαλιστικών στελεχών της παράταξης του ΠΑΜΕ που δεδηλωμένα πρόσκειται σε κοινοβουλευτικό κόμμα του δημοκρατικού τόξου.

Είναι αδιανόητο κάποιοι να επιχειρούν να τορπιλίσουν την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, την ώρα που οι εργαζόμενοι δέχονται σφοδρότατη επίθεση στα δικαιώματά τους και από το τρίτο επαχθέστερο μνημόνιο.

Η Συνομοσπονδία εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου που δέχτηκαν την επίθεση και επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι: «μόνο με ενότητα και αγώνα μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και ανατρέψουμε τα προηγούμενα».

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ)

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), καταγγέλλει και καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ και συγκεκριμένα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, που προέβησαν σε τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και απειλές εναντίον τους. 

Η συνδικαλιστική δράση και η ιδεολογική αναφορά των εκπροσώπων των εργαζομένων και των συνδικαλιστών δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο αντιπαράθεσης με όρους βίας και τραμπουκισμού. 

Καλούμε το ΠΑΜΕ να καταδικάσει αποφασιστικά την ενέργεια αυτή και να καθοδηγήσει τις δυνάμεις του, όχι σε μια τακτική βίας και τραμπουκισμού, αλλά σε μια θεμιτή παραταξιακή αντιπαράθεση, η οποία όμως δεν θα διαιρεί και δεν θα διχάζει τους εργαζόμενους.

Σωματείο καθαριστριών Νομού Ηρακλείου

Δελτιο τύπου

Δελτιο τύπου, by chara

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοριά, ο οποίος δέχτηκε επίθεση και προπηλακίστηκε από συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ. Κατά την επίθεση προκλήθηκαν επίσης υλικές ζημιές στο γραφείο του Προέδρου και σωματικές βλάβες στους συνδικαλιστές που βρίσκονταν στο χώρο.

         To E.K.Ρ καταγγέλλει το παραπάνω γεγονός και τονίζει ότι τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα. Τα ζητήματα πρέπει να λύνονται πολιτικά και δημοκρατικά και όχι με χειροδικίες. Τέτοιου είδους πρακτικές γυρίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα πολλά χρόνια πίσω, απογοητεύουν τους εργαζόμενους και τους απομακρύνουν από τα συνδικάτα και την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση. Ο δημοκρατικός διάλογος θα πρέπει να εξελίσσεται ελεύθερα, παρά τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και αντιδικίες.

Καλούμε το ΠΑΜΕ να καταδικάσει το γεγονός, εφόσον κατά καιρούς δηλώνει ότι οι ιδεολογικές διαφορές λύνονται με αντιπαράθεση επιχειρημάτων και όχι με τη βία.

ΟΤΟΕ

Οι λόγοι της επίθεσης στον Πρόεδρο του Εργατικού κέντρου που είχε θύματα και άλλους παρευρισκόμενους συνδικαλιστές και εργαζόμενους δεν δικαιολογούνται, όποιοι και αν είναι, γιατί οι τραμπουκισμοί και οι βιαιότητες δεν είναι μέθοδοι επίλυσης συνδικαλιστικών διαφορών.
 
Η ΟΤΟΕ καταδικάζει αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθόδους που φθάνουν στο σημείο να απειλούν την σωματική ακεραιότητα συνδικαλιστών και μάλιστα από στελέχη μιας συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκεινται σε δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα, η ιστορία του οποίου δεν συνάδει με τέτοιες τραμπούκικες μεθόδους που χαρακτηρίζουν άλλους.

Η ΟΤΟΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους του Εργατικού Κέντρου που δέχτηκαν την επίθεση και επισημαίνει ότι, ο δρόμος της Ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος στους αγώνες, είναι η μοναδική ελπίδα για τους εργαζόμενους, τη χώρα μας και το λαό μας.

Σύνδεσμος ελαιοχρωματιστών νομού Ηρακλείου

Καταγγέλλουμε την επίθεση που έγινε χτες το απόγευμα  στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εις βάρος του Προέδρου συναδ. Βοργιά Στέλιου καθώς και  συναδέλφων συνδικαλιστών που βρίσκονταν στο χώρο.

Δεν θα ανεχτούμε τέτοιων ειδών συμπεριφορές που ντροπιάζουν το εργατικό κίνημα.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τον έπιασαν για ζωοκλοπή

ΤΑΕ

Συνελήφθη, σήμερα (21.09.2021) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής και συγκεκριμένα για ανεπιτήρητο ποίμνιο και πρόκληση αγροζημιών σε αγροτική περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία ενώ του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ του... χάλασε τη βόλτα στο κέντρο

Ηράκλειο: Συμπλοκή με δύο τραυματίες

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε λαθραία αλκοολούχα ποτά από τη Βουλγαρία (φώτο)

ESPA BANNER