Κρήτη

Ηράκλειο

Τα πάνω-κάτω σε σχολεία - φροντιστήρια φέρνει το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

sholeia.jpg

Τα πάνω-κάτω φέρνουν σε καθηγητές και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων οι σαρωτικές αλλαγές, που προωθεί η Κυβέρνηση στον τομέα της παιδείας, με όλους τους εμπλεκόμενους να αντιδρούν και να κάνουν λόγο για μία μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που θα ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Εκτός από τις παρεμβάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, οι αλλαγές που έρχονται σε γυμνάσια και λύκεια είναι ριζικές και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση, την κατάργηση εσωτερικών φροντιστηρίων στα ιδιωτικά σχολεία, καθώς και τη ρύθμιση του εκπαιδευτικού περιεχομένου και του ωραρίου των φροντιστηρίων.

Στο θέμα της αντιμετώπισης της φτώχειας, το υπουργείο προσανατολίζεται στην εισαγωγή κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα χρησιμοποιούν για την προμήθεια των γευμάτων τους από το κυλικείο. Επίσης, διαχωρίζονται τα πρότυπα από τα πειραματικά σχολεία, ενώ αλλάζει ο τρόπος επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Στις αλλαγές αυτές που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο, αντιδρά τόσο ο κλάδος των εκπαιδευτικών όσο και των ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης. Οι μεν πρώτοι για το σύστημα αξιόλογησης και για άλλα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους και οι δεύτεροι για τη ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των φροντιστηρίων τους.

Μάλιστα ο χαρακτηρισμός με τον οποίο αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός στα φροντιστήρια, αποκαλώντας τα "πληγή του εκπαιδευτικού συστήματος", έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από φροντιστηριούχους σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου Μανόλη Καζαντζάκη, τα φροντιστήρια αποτελούν την πιο οικονομική, λαική και νόμιμη οδό για την εισαγωγή των μαθητών σε κάποια ανώτερη σχολή και δε μπορεί να αμαυρώνει κανείς το έργο, που επιτελείται σε αυτά.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι αλλαγές αυτές πρόκειται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των φροντιστηρίων, καθώς προβλέπεται ρύθμιση του ωραρίου τους από το υπουργείο, γεγονός που δε μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Σε χωριό του Ηρακλείου: Τον έπιασαν την ώρα που έφευγε από τη χασισοφυτεία

ΟΠΚΕ

Σχεδόν καθημερινά είναι τα "χτυπήματα" της ΕΛ.ΑΣ σε καλλιεργητές φυτειών κάνναβης και σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες συλλαμβάνονται επ' αυτοφώρω.

Αυτό έγινε και στην περίπτωση ενός 29χρονου Κρητικού ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης (24/6) συνελήφθη την ώρα που έφευγε από τη φυτεία κάνναβης που φέρεται να καλλιεργούσε σε ορεινή περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti η νέα φυτεία κάνναβης που εντόπισαν οι Αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου μπορεί να μην είναι μεγάλη, καθώς εντοπίστηκαν 15 δενδρύλλια που έφταναν σε ύψος τα δύο μέτρα, ο εντοπισμός της όμως είναι ένα μήνυμα σε όσους καλλιεργούν ή σκοπεύουν να καλλιεργήσουν. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο εντοπισμός της φυτείας έγινε αρχικά από τους επίλεκτους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ Κρήτης. Στη συνέχεια, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ανέλαβε τα περαιτέρω.

Στην επιχείρηση που στήθηκε συμμετείχαν και οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ Κρήτης καθώς και της ΟΠΚΕ Ηρακλείου.

Ο 29χρονος, λένε αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκε την ώρα που πήγε για να ποτίσει την φυτεία και όταν τελείωσε και ήταν έτοιμος να αποχωρήσει, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη αφού όμως πρώτα προσπάθησε να εμβολίσει αυτοκίνητο της Αστυνομίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι!

Κρήτη: Στο νοσοκομείο μετά από καυγά, νιόπαντρο ζευγάρι!

Καύσωνας: Τέσσερα έξυπνα κόλπα για να δροσιστούμε