Κρήτη

Ηράκλειο

Τίμησαν την μνήμη των ηρώων στα Καλέσσα

Με ευλάβεια και κατάνυξη, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ., οι τοπικοί φορείς των Καλεσσίων και οι οικογένειες των θυμάτων, τίμησαν και εφέτος τη μνήμη των ομαδικά εκτελεσθέντων Ηρώων του οικισμού.

Στον ασφυκτικά γεμάτο Ι. Ν. Πέτρου και Παύλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκη, εκπροσώπων στατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, περιφερειακών συμβούλων, σύσσωμης της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου και εκπροσώπων όλων των τοπικών φορέων, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας Αντώνης Βασιλάκης αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα του Αυγούστου του ’44.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Για μια ακόμη χρονιά, συγκεντρωθήκαμε όλοι στα Καλέσα για να τιμήσουμε τη μνήμη των Ηρώων του χωριού. Των Ηρώων που δεν λύγισαν στα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Των Μαρτύρων που αντιμετώπισαν τις κάνες των όπλων του κατακτητή με το θάρρος και την αξιοπρέπεια που σήμερα όλοι εμείς θαυμάζουμε.

Σήμερα, εκτός από την επιμνημόσυνη δέηση, εκπληρώνουμε το ιερό χρέος που έχουμε, να διατηρούμε ζωντανό το μεγαλείο της θυσίας των προγόνων μας. Δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Αυτό, δεν είναι ένα απλό μνημόσυνο. Είναι η υποχρέωση που έχουμε ως δημοτική αρχή, ως φορείς, αλλά και ως μεμονωμένα άτομα, να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά το παράδειγμά τους. Να θυμόμαστε, αλλά και να δίνουμε την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να μαθαίνουν για την ιστορία του τόπου και των προγόνων τους. Να αντλούμε δύναμη και να αντιλαμβανόμαστε πώς οι σημερινές δυσκολίες, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που συνέβη τότε…

Ας προσπαθήσουμε να αναλογιστούμε όλοι μας έστω και για 1-2 λεπτά, το μέγεθος του πόνου, την ένταση της στιγμής, που έζησαν οι Ήρωές μας, την ημέρα που τα Καλέσα πλήρωναν τον δικό τους φόρο αίματος στους κατακτητές…

Τιμή και δόξα στους Ήρωες των Καλεσίων! Των Ηρώων που αντιστάθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις και που πλήρωσαν με τη ζωή τους το τίμημα της δικής μας ελευθερίας! Γενναίες μορφές, ηρωικές φυσιογνωμίες, ηγετικές φιγούρες της αντίστασης, που συνέβαλαν με τη θυσία τους στην απελευθέρωση της πατρίδας μας. Αυτοί οι ήρωες, θα βρίσκονται για πάντα ζωντανοί στο μυαλό και στην καρδιά μας. Η μνήμη τους θα είναι αιωνία!»

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (18/10) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό. κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 530 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η ποσότητα του καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποκάλυψαν και ...οπλοστάσιο

Κρήτη: 21 συλλήψεις στα αεροδρόμια

Ηράκλειο: Τους πέταξε κροτίδα και τους απείλησε με ρόπαλο!

ESPA BANNER