Κρήτη

Ηράκλειο

Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών τη Δευτέρα για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Πολεοδομίας, κ. Γιάννη Αναστασάκη, Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη και υπηρεσιακά στελέχη, προκειμένου να πάρει μέρος στη σύσκεψη για την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», που θα γίνει υπό την προεδρία του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στη συνάντηση θα εξεταστούν οι προσθήκες και οι λοιπές εργασίες που πρέπει να γίνουν στο υφιστάμενο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου. Μια πρώτη συζήτηση έγινε στη συνάντηση που είχαν πριν λίγες μέρες στο δημαρχείο Ηρακλείου οι κύριοι Λαμπρινός και Χρυσοχοΐδης, όπου τονίστηκε πως πρέπει να προχωρήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα οι διαδικασίες αναβάθμισης του αεροδρόμιου, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών  ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο. 

 

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης