Κρήτη

Ηράκλειο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο προϋπολογισμός ματαιώνει την κάθοδο του Κ.Μπάρκα στην Κρήτη

Οι κοινοβουλευτικές διεργασίες ενόψει της συζήτησης και της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό, υποχρεώνουν το βουλευτή του κόμματος, Κωνσταντίνο Μπάρκα να παραμείνει στην Αθήνα, ματαιώνοντας την παρουσία του στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου στο Νεοχώρι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νεοχωρίου αυτή την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μμ, με θέμα: «Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτογενής τομέας οικονομίας- Αγροτικό.», στο πνευματικό κέντρο (παλιό δημοτικό) στο Νεοχώρι Μονοφατσίου, με ομιλητή το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζώη Πεπέ.

"Δίνουμε τη μάχη για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία για όλους, με ένα σχέδιο ελπίδας, προοπτικής και δικαιοσύνης για την έξοδο από την κρίση" τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι έλεγχοι Ορκωτών λογιστών στους ΤΟΕΒ και το έλλειμα χιλιάδων ευρώ

φωτο αρχείου

Σε ευρύ διαχειριστικό έλεγχο των ΤΟΕΒ(Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του νόμου 4546/2018 που προβλέπει την εποπτεία των ΤΟΕΒ της χώρας από τις Περιφέρειες.

Αφορμή για τη διενέργεια των ελέγχων αυτών ήταν και η υπόθεση στον ΤΟΕΒ Ινίου - Μαχαιρά - Μοναστηρακίου υπόθεση που είχε αναδείξει πριν μερικούς μήνες το Ράδιο Κρήτη με το έλλειμμα στα έσοδα 133.000 περίπου που διαπιστώθηκε στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο σημερινός πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ινίου κ.Γιάννης Ρολάκης είπε ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται πρώην υπάλληλος του Οργανισμού έχει πάει ήδη στον εισαγγελέα και έχει υποβληθεί μήνυση.

"Ο υπάλληλος που εμπλέκεται έχει επιστρέψει κάποια ποσά είπε αλλά τώρα οι Ορκωτοί λογιστές θα ελέγξουν όλα τα στοιχεία των τελευταίων ετών και τότε θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα" επεσήμανε ο πρόεδρος.

Μάλιστα ανέφερε ότι παρά το έλλειμμα ο ΤΟΕΒ με την χρηστή διαχείριση ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις του και είναι ένας βιώσιμος Οργανισμός.

Οι έλεγχοι των ΤΟΕΒ βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με τους ορκωτούς λογιστές Μανόλη Διαμαντουλάκη και Κώστα Αντωνακάκη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης η γενική Διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Ραπτάκη και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Ηρακλείου Μαρία Κοροβέζου.

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ψάχνουν απαντήσεις για το "ορφανό" μεταλλαγμένο κρούσμα

Ηράκλειο: Δολιοφθορές και... δυναμιτάκια σηκώνουν στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά!