Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεχίζεται το πρόγραμμα επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων

hmerida.jpg

Συνεχίζεται την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, στο Ηράκλειο της της Κρήτης, το πρόγραμμα επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, που διοργανώνει η ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της ΕΕΤΑΑ.

Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν αιρετοί από την Περιφέρεια Κρήτης. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Aquila Atlantis», με ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν:

Τη νέα στρατηγική αντίληψη της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης για τη μεταρρύθμιση του κράτους

Την επιχειρησιακή ετοιμότητα των δήμων στη νέα προγραμματική περίοδο

Την τοπική εταιρικότητα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Να σημειωθεί ότι ο φετινός κύκλος του επιμορφωτικού προγράμματος περιλαμβάνει επτά ημερίδες, ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου, από τα Γιάννενα και ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο στην Τρίπολη.

Οι υπόλοιπες ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

Στις 27 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη για τους αιρετούς των Περιφερειών Αν. Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας

Μέσα στο Δεκέμβριο στην Τρίπολη για τους αιρετούς των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 202 τα μεταλλαγμένα κρούσματα

Ηράκλειο lockdown

Ευρύτατη είναι η διασπορά που παρουσιάζει η βρετανική μετάλλαξη στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας με 1.667 στελέχη να έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, με το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων να καταγράφει αύξηση της τάξης του 70% σε σχέση με την 25η Φεβρουαρίου.

Στην Κρήτη, η επικράτηση του βρετανικού στελέχους είναι καθολική, γεγονός που προκαλεί ανησυχία, λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το βρετανικό στέλεχος κυριάρχησε στο νησί με τρομακτική ταχύτητα μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε στο ekriti ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνους, γεγονός που οδήγησε και στη λήψη νέων σκληρών μέτρων στην ΠΕ Ηρακλείου.

Στην Κρήτη τα μεταλλαγμένα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί συνολικά, είναι 202, εκ των οποίων 116 στο Ηράκλειο, 46 στο Ρέθυμνο, 30 στο Λασίθι και 10 στα Χανιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης εξέτασε 944 δείγματα στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Κρήτης, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μυτιλήνης και Σύρου και από αυτά τα 677 βρέθηκαν με την βρετανική μετάλλαξη η οποία έχει αρχίσει και εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και την Αττική εντοπίστηκαν ακόμη 21 θετικά για την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλειο - κορωνοϊός: Κλείνει η Αιματολογική Κλινική - Τι θα γίνει με τους ασθενείς

Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις

Ελασσόνα: Αιφνιδιασμένοι οι επιστήμονες από τον νέο σεισμό των 5,9 ρίχτερ - Νέο ρήγμα