Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεργασία Δημάρχου Ηρακλείου με Ευρ. Κουκιαδάκη για διάφορα έργα

Συνεργασία  είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Γιάννης Κουράκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη για διάφορα  θέματα .

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν :

- Ολοκλήρωση της διάνοιξης  στη Δυτική Περιμετρική μετά την κατεδάφιση του αυθαίρετου κτίσματος,

- Την ασφαλτόστρωση με αντιολισθητικό τάπητα του δρόμου από τον κόμβο Μεσσαράς  προς ΠΑΓΝΗ

-Την ανάθεση μελέτης για το δρόμο που  συνδέει την εθνική οδό από την είσοδο του ΠΑΓΝΗ στο ύψος των Εργατικών κατοικιών  στο Γάζι (Μεγάλος Λάκκος)

- Την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του οδικού δικτύου σε Προφήτη Ηλία, Ρουκούνι , Καρκαδιώτισσα ,Κυπαρίσσι  καθώς και την ασφαλτόστρωση της εισόδου των Βουτών.

- Επίσης συζήτησαν για συνδιοργάνωση και φέτος(27 Απριλίου 2014 τη Κυριακή του Θωμά)  από τους ΣΕΓΑΣ , Δήμο Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης, των Αγώνων δρόμου μαζικής συμμετοχής 5 & 10χλμ  Run Greece που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία κατά την διεξαγωγή του στη Πόλη.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Πέτσας Ρέθυμνο

Τα θέματα υποδομής, ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και των Δήμων, με έμφαση στα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην έδρα της Π.Ε Ρεθύμνης με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή και τους Δημάρχους Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό, Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη και Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινο.

Στη συνάντηση τέθηκαν στον κ. Πέτσα και στο Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, οι προτεραιότητες της Περιφερειακής ενότητας και των δήμων για τα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, όπως η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε Περιφέρεια, Δήμους και η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών, ο εκλογικός νόμος, κ.α.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη σύσκεψη, σημειώνοντας πως έγινε σε καλό κλίμα, αναδεικνύοντας την πολιτική βούληση του υπουργού για λύσεις. «Μέσα από τη συνεργασία και τις σωστές προτάσεις που έχουν γίνει από τους Δήμους και την Περιφέρεια μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα. Εκ μέρους της Περιφέρειας θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την διάθεσή του να στηρίξει τις αναπτυξιακές προτάσεις και να δώσει λύσεις στα προβλήματα», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας: Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου

ΠΕΔ Κρήτης - Πέτσας: Έργα, στήριξη και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον υπουργό

Πέτσας από Λασίθι: Προς αντιμετώπιση το θέμα της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση