Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου - Δείτε τα θέματα

Λοτζια

Συνεδριάζει την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 17.55 το απόγευμα, στη Λότζια, στην αίθουσα «Ελευθ. Βενιζέλος», το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 46 θέματα στην ημερήσια του διάταξη. Πιο συγκεκριμένα:
1. Παραχώρηση χρήσης σχολικών χώρων σε αθλητικά σωματεία κατά το σχολικό έτος 2015 – 2016. 
2. Παραχώρηση χρήσης σχολικών χώρων για την υλοποίηση των δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου κατά το σχολικό έτος 2015 – 2016. 
3. Δωρεάν παραχώρηση σχολικών χώρων του κτιρίου του γυμνασίου Προφήτη Ηλία στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου για την λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) για το σχολικό έτος 2015 – 2016. 
4. Παραχώρηση χρήσης σχολικών χώρων σε Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και σε λοιπούς φορείς της τοπικής κοινωνίας κατά το σχολικό έτος 2015 – 2015. 
5. Ορισμός εκπροσώπων στο Δίκτυο Κοινωνικής Πολιτικής Αυτοδιοικήσεων Κρήτης “ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Κρήτης”.  
6. Σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής. 
7. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.  
8. Διακανονισμός οφειλών δημοτών. 
9. Τροποποίηση των  647/2011 και 690/2014 αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου για την Επιτροπή Λαχαναγοράς. 
10. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2015 για την εκτέλεση του έργου “Ανάπλαση των βασικών οδών πρόσβασης και του περιβάλλοντα χώρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Φάση Β) (απόφαση 653/2015, σε ορθή επανάληψη, Οικονομικής Επιτροπής). 
11. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2015 για την εκτέλεση του έργου “Ανάπλαση των οδών Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού” (απόφαση 654/2015, σε ορθή επανάληψη, Οικονομικής  Επιτροπής). 
12. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2015 για την εκτέλεση του έργου “Προμήθεια φωτιστικών LED για εξοικονόμηση ενέργειας από τον φωτισμό οδών του δήμου Ηρακλείου” (απόφαση 656/2015, σε ορθή επανάληψη, Οικονομικής Επιτροπής). 
13. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2015 για εκτέλεση των έργων : α) Έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας του κόλπου Δερματά και β) Έργο αποκατάστασης του κόλπου Δερματά (απόφαση 657/2015, σε ορθή επανάληψη, Οικονομικής Επιτροπής). 
14. Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Τμήματος Μελετών Προγραμματισμού και Ανακύκλωσης (απόφαση 660/2015 Οικονομικής Επιτροπής). 
15. Ολική και Μερική Ανατροπή Αναλήψεων Υποχρέωσης (απόφαση 661/2015 Οικονομικής Επιτροπής). 
16. Ολική και Μερική Ανατροπή Αναλήψεων Υποχρέωσης (απόφαση 662/2015 Οικονομικής Επιτροπής). 
17. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Τμήματος Προϋπολογισμού (απόφαση 663/2015 Οικονομικής Επιτροπής). 
18. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για το έργο “Προμήθεια και τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας (απόφαση 664/2015 Οικονομικής Επιτροπής). 
19. Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Τμήματος Προϋπολογισμού (απόφαση 665/2015 Οικονομικής Επιτροπής). 
20. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την αποζημίωση ιδιοκτητών για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης στην περιοχή Αγίου Γεωργίου στον Πόρο (απόφαση 700/2015 Οικονομικής Επιτροπής). 
21. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για αποζημιώσεις ιδιοκτητών στις επεκτάσεις σχεδίου πόλης (απόφαση 701/2015 Οικονομικής Επιτροπής). 
22. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την προμήθεια υλικών επέκτασης ΙΡ τηλεφωνίας της Τεχνικής Υπηρεσίας (απόφαση 702/2015 Οικονομικής Επιτροπής).  
23. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την εκτέλεση τεσσάρων νέων έργων του Τμήματος Κοινοχρήστων Χώρων (απόφαση 703/2015 Οικονομικής Επιτροπής). 
24. Έγκριση παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης στα πλαίσια του έργου “Διαμόρφωση τμημάτων των οδών Μπαντουβά και Ιερωνυμάκη”. 
25. Έγκριση παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Ανέγερση 10ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Δήμου Ηρακλείου επί της οδού Μελιδωνίου”. 
26. Έγκριση 4ης παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Κατασκευή ανοικτού θεάτρου τοπικής κοινότητας Κάτω Ασιτών”. 
27. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Κατασκευή ανοικτού πολιτιστικού κέντρου τοπικής κοινότητας Αγίου Σύλλα”. 
28. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (Α.Π.Ε.), 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδων Νέων Εργασιών (Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.) & τροποποίηση της αρχικής μελέτης του έργου “Ανέγερση 10ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Δήμου Ηρακλείου επί της οδού Μελιδωνίου”. 
29.  Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου “Διαμόρφωση πλατείας Ατσαλένιου”. 
30. Τρόπος εκτέλεσης της Προμήθειας και τοποθέτησης μπαρών ασφαλείας . 
31. Καθορισμός τριμελούς επιτροπής του άρθρου 63 του Ν.3669/08 για διερεύνηση απαιτήσεων αναδόχου του έργου “Αποκατάσταση και διαμόρφωση δημοτικού κτιρίου σε πολυδύναμο κέντρο επιμόρφωσης και δημιουργικής έκφρασης”. 
32. Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του έργου “Δημιουργία Εφαρμογής Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS)”. 
33. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Ηρακλείου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) με τίτλο “Μακροσκοπική αποτίμηση και μέτρα προστασίας ετοιμόρροπων ή επικινδύνως ετοιμόρροπων κτηρίων του Δήμου Ηρακλείου” . 
34. Έγκριση εκτέλεσης της εργασίας – υπηρεσίας με τίτλο “Σύμβουλος εξωτερικής αξιολόγησης στην επίτευξη των στόχων του ΣΧΥ – υποέργο 6 της πράξης (373873) με τίτλο “Εξοικονόμηση ενέργειας Νέας Αλικαρνασσού”. 
35. Έγκριση προμήθειας φυτοπαθολογικού υλικού του Τμήματος Μελετών & Συντήρησης Πρασίνου. 
36. Ρύθμιση τρόπου χρήσεως και διαθέσεως των δημοτικών βοσκοτόπων και

Κρήτη

Κρήτη: Πυκνώνουν οι τηλεφωνικές απάτες - Τι δικαιολογίες χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

τηλεφωνική απάτη

Πυκνώνουν οι καταγγελίες πολιτών που αφορούν σε προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης, με στόχο την απόσπαση υψηλών χρηματικών ποσών από επιτήδειους, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία, οφειλές στην εφορία ή στην τράπεζα αλλά και την αποδοχή κληρονομιάς!

Θύμα απάτης κάτοικος της Βιάννου

Υπόθεση απάτης  εξιχνιάστηκεαπό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, κατηγορούμενου για το αδίκημα αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, χθες  το πρωί άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, προσποιούμενος υπάλληλο τραπεζικού ιδρύματος, κατάφερε να την πείσει να καταβάλει σε λογαριασμό που της υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 8.600 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στον εν λόγω αλλοδαπό, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

Απάτη και στο Δήμο Φαιστού

Μετά την περίπτωση της Βιάννου, ένα ακόμα περιστατικό εξαπάτησης που σημειώθηκε στο Δήμο Φαιστού έγινε γνωστό μέσα από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη, απατεώνας τηλεφώνησε σε κάτοικο της περιοχής, παριστάνοντας στο τηλέφωνο τον υπάλληλο τράπεζας, κατάφερε κι έπεισε το θύμα του, να του καταβάλει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 12.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε!

Μάλιστα, για να μη γίνει αντιληπτή η απάτη του, μηχανεύτηκε πως δήθεν απουσίαζε από την τράπεζα για εξωτερικές δουλειές και συμφώνησε με το θύμα του να συναντηθούν σε συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να του δώσει τα δήθεν δικαιολογιτικά έγγραφα, αφού όμως πρώτα θα είχε περάσει από την τράπεζα να καταβάλει τα λεφτά.

Όταν ο ανυποψίαστος πολίτης έφτασε στο ραντεβού αντιλήφθηκε πως ο δήθεν τραπεζικός υπάλληλος δεν είχε σκοπό να εμφανιστεί και όταν άρχισε να του τηλεφωνεί συνειδητοποίησε πως ότι το τηλέφωνο δε λειτουργούσε κι ότι είχε πέσει θύμα απάτης!

Μια δεύτερη καταγγελία από το Τυμπάκι

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, πληροφόρηση υπάρχει και για ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο Τυμπάκι.

Άγνωστος, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα ότι η γυναίκα δικαιούταν να λάβει τα αναδρομικά ποσά του θανόντος συζύγου της, προσπάθησε να την πείσει να καταβάλει στην τράπεζα το ποσό των 12.000 ευρώ προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, η ηλικιμένη γυναίκα υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, και ενημέρωσε τα παιδιά της και κατόπιν την αστυνομία για το ύποπτο τηλεφώνημα που έλαβε.

Φαίνεται πάντως, πως οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι απατεώνες ποικίλλουν ανάλογα με την περίσταση, γεγονός που μαρτυρά ότι ενδεχομένως δρουν οργανωμένα, έχοντας συλλέξει πληροφορίες και ξέροντας που στοχεύουν.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά  και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

-να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

- να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

Ειδήσεις σήμερα

Ρέθυμνο: Μέτρα προστασίας για τα σχολεία ζητά η Ένωση Γονέων και Μαθητών

Σήφης Βαλυράκης: Το στοιχείο - κλειδί για τη διαλεύκανση του θανάτου του

Λασίθι - Κορωνοϊός: Αγωνία για τα κρούσματα - Τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς