Κρήτη

Ηράκλειο

Συναυλία "αξιοπρέπειας" στην πλατεία των Μοιρών

οχι

Συναυλία "αξιοπρέπειας" πραγματοποιείται στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Δημαρχείου Μοιρών με μουσικά συγκροτήματα της Μεσαράς. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Στο φόβο και τους εκβιασμούς τους, απαντάμε με τις μουσικές και τα τραγούδια μας.  
Γιατί, για μας, όταν ο κυρίαρχος λαός εκφράζεται με δημοψήφισμα   παράγει Δημοκρατία. 
Γιατί αυτό που για τους προσκυνητές των αγορών και του νεοφιλελευθερισμού είναι διχασμός, για μας είναι ελευθερία, ισότητα και λαϊκή κυριαρχία.
Και αξίζει γι αυτά τα υπέρτατα δώρα της Δημοκρατίας να κοιτάς περήφανα ψηλά και να γλεντάς
Την Παρασκευή με οικογένεια και φίλους οι Μεσαρίτες γλεντάμε στο κέντρο των Μοιρών γνωρίζοντας καλά πως 

Ο λαός έχει νου. Και όποιος λεύτερος συλλογάται συλλογάται καλά 
Ο λαός έχει δύναμη και λόγο. Και θα βροντοφωνάξει την Κυριακή 5 Ιουλίου,

Επιτροπή πολιτών Μεσαράς για στήριξη του ΟΧΙ

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο Δήμαρχος για την ψηφιακή απεικόνιση του Χάνδακα και τις έντονες αντιδράσεις

Βασίλης Λαμπρινός

Διευκρινίσεις και απαντήσεις έδωσε, μετά τις οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσε η ψηφιακή απεικόνιση του Χάνδακα του 1640, σε βίντεο του τμήματος τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, με συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Προηγήθηκε η δημόσια επιστολή διαμαρτυρίας των 16 επιφανών Ηρακλειωτών, θέμα που ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη και έχει προκαλέσει “θύελλα” αντιδράσεων κι εκτός νησιού...

Ο κ. Λαμπρινός επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα βίντεο που δεν αφορά σε όλη την ιστορία της πόλης, αλλά σε ένα μόνον τμήμα της και πρόσθεσε ότι δέχεται πάντα την κριτική έστω κι αν αυτή είναι σκληρή.

Για την παραγωγή αυτή που κόστισε πάνω από 230.000 ευρώ, ο κ. Λαμπρινός επισήμανε ότι οι 16 Ηρακλειώτες θα έπρεπε ίσως να είχαν απευθυνθεί στον ίδιο πριν τη δημοσίευση της επιστολής τονίζοντας ότι εάν ο τίτλος ήταν το πρόβλημα, ίσως θα έπρεπε να του ζητήσουν να τον αλλάξει!

“Οι δημότες εκφράζουν παράπονα. Δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτό για έναν δήμαρχο. Απαντώ στις αιτιάσεις τους, δεν θεωρώ ότι έχουν κακή πρόθεση. Όμως αυτό το βίντεο δεν αφορά συνολικά στην ιστορία της πόλης. Για αυτό υπάρχει πλούσιο υλικό στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου”, σημείωσε ο κ. Λαμπρινός.

Όπως είπε, το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στις 23-04-2015, το 2020 επικαιροποιήθηκε από τις κκ Σταρίδα και Νικολιδάκη (αρχαιολόγος του δήμου) λόγω εφαρμογών στα tablets, με προσθήκες λεζαντών, γαλερών, βελτίωση θάλασσας πρασίνου ενώ υπήρξαν κι άλλες προσθήκες με τη νέα επικαιροποίηση και ανάρτηση να γίνεται στις 06-04-2021. Όπως σημείωσε, με αυτό το βίντεο, ξεναγούνται πάνω από 6000 μαθητές στο παρελθόν...

“Μετά την ανάρτηση που δεν είχε καμία διαφορά από το πρώτο βίντεο, δέχθηκα στις 10 Μαϊου την επιστολή των 16 Ηρακλειωτών, που μιλούν για ουσιώδεις παραλείψεις”, τόνισε ο κ. Λαμπρινός.

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις, στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου, από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Αριστέα Πλεύρη, κατά των συντακτών της επιστολής, ο κ. Λαμπρινός επεσήμανε ότι η θεώρηση ήταν μικρόμυαλη και όχι οι δημότες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Αναρρώνει ο 35χρονος που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρόμβωση

Κρήτη: Το ουζερί έκλεισε... αργά

Ηράκλειο: 38χρονος βρέθηκε νεκρός από τη σύζυγό του στο μπάνιο