Κρήτη

Ηράκλειο

Συνέλαβαν ζευγάρι την ώρα που έπινε καφέ στο κέντρο του Ηρακλείου!

συλληψη

Για τα καλά φαίνεται πως την είχαν στήσει οι χρυσοχόοι του Ηρακλείου σε ένα ζευγάρι από την Αλβανία που είχε την τάση να "αρπάζει" χρυσαφικά, αφού εκ του αποτελέσματος μπορεί κανείς να πει πως ο τρόπος που χειρίστικαν την υπόθεση για να πέσουν στη φάκα οι δύο ελαφροχέρειδες, , θυμίζει χειρισμό αστυνομικών. 

Ο λόγος για ένα ζευγάρι Αλβανών ηλικίας 41 και 26 ετών. Οι δυο τους στις 30 Μαΐου, λένε οι πληροφορίες, είχαν μπει σε κατάστημα με χρυσαφικά και είχαν αφαιρέσει με τη μέθοδο της απασχόλησης μία αλυσίδα και έναν σταυρό. Ο ιδιοκτήτης όμως της επιχείρησης είδε αργότερα στο βίντεο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης το τι ακριβώς είχαν καταφέρει οι δύο να κάνουν. Έχοντας αποτυπώσει και στη μνήμη του αλλά και σε χαρτί τα πρόσωπα τους, ενημέρωσε και άλλους ιδιοκτήτες χρυσοχοείων προκειμένου να μην πέσουν κι εκείνοι θύματα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ωστόσο το ζευγάρι από την Αλβανία επισκέφθηκε ένα ακόμη κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης δίχως να καταφέρει να φύγει με λεία. Κι αυτό οφείλεται στο ότι ο ιδιοκτήτης είχε ήδη ενημερωθεί και είχε στο συρτάρι του τις φωτογραφίες τους κι έτσι δεν άφησε ούτε λεπτό από τα μάτια τους τα δύο άτομα. 

Το ζευγάρι αφού έβλεπε ότι δεν μπορεί να κάνει αυτό που έκαναν στον προηγούμενο έφυγε. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου, είδαν απέναντι τους, τους αστυνομικούς που με μία κίνηση τους φόρεσαν τις χειροπέδες μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων. 

Το έργο των αστυνομικών είχε πολύ καλό βοηθό τον τελευταίο ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου που παρ' ολίγον να πέσει κι εκείνος θύμα. Κι αυτό διότι όταν το ζευγάρι έφυγε από το μαγαζί του, εκείνος τους ακολούθησε διακριτικά και όταν είδε που κάθισαν, ειδοποίησε την αστυνομία η οποία στα επόμενα λεπτά είχε κιόλας συλλάβει τα δύο άτομα. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό