Κρήτη

Ηράκλειο

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Ζαχαρία Μπαντουβά

"Συμμετέχω με θλίψη στο πένθος της οικογένειας και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του Ζαχαρία Μπαντουβά", σημειώνει ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. "Επιχειρηματίας με όραμα και διάθεση για δουλειά, προσέφερε στην Κρήτη και τον τουριστικό κλάδο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και ιδιαίτερα στον πρώην συνάδελφο και διακεκριμένο πολίτη του τόπου μας, πατέρα του εκλιπόντος, Κωστή Μπαντουβά", καταλήγει το μήνυμα του κ. Αυγενάκη

Συλλυπητήρια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης

«Δάκρυσε» η Συνοικία Αγίας Αικατερίνης, στο άκουσμα της είδησης, ότι ο Ζαχαρίας Μπαντουβάς, έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης του Δήμου Ηρακλείου, με οδύνη και θλίψη στην αναγγελία του θανάτου του Ζαχαρία Μπαντουβά, υιού του Επίτιμου Μέλους του Πολιτιστικού Συλλόγου και Μεγάλου Ευεργέτη της Συνοικίας της Αγίας Αικατερίνης κου Κώστα Μπαντουβά, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στα γραφεία του και ομόφωνα αποφάσισε:

1) Να εκφράσει τις πιο θερμές συλλυπητήριες ευχές του στην οικογένεια,

2) Να καταθέσει το ποσό των 100 Ευρώ στην Επιτροπή Διακονίας και Αγάπης της Ενορίας Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου και

3) Το Δ.Σ. να παραστεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατική Πρωτομαγιά: To EKH στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου

fb_img_1620629676635.jpg

Με την συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου, η εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στη ζωή, τους αγώνες και τη δράση του πρωτοπόρου κοινωνικού αγωνιστή και ηγέτη, Σταύρου Καλλέργη.

Όπως κάθε χρόνο η «Παγκρήτια Πρωτομαγιά» εορτάστηκε στο σπίτι, όπου έζησε και πέθανε ο Σταύρος Καλλέργης και που σήμερα βρίσκεται και το λιτό μνημείο του, στον Μπραχίμο Περάματος Μυλοποτάμου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος,  Στέλιος Βοργιάς, η Γεν. Γραμματέας του ΕΚΗ, Ελένη Μανουσάκη και ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΕΚΗ, Νεκτάριος Μωϋσάκης. Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ αναφέρθηκε στον άνθρωπο, που ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις για τα δικαιώματα και τους αγώνες της ΕργατικήςΤάξης και τόλμησε να οργανώσει και να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη εκδήλωση–συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα στις 2 Μαΐου 1983.

Επίσης επεσήμανε ότι «οι αγώνες και τα μηνύματα του Σταύρου Καλλέργη παραμένουν διαχρονικά και οφείλουμε σήμερα όχι μόνο να αναφερόμαστε σε αυτά αλλά κυρίως να φροντίσουμε να ξαναγίνουν «κτήμα» της νέας γενιάς, που δυστυχώς έχει μπροστά της πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει. Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, με την κυβέρνηση να επιχειρεί με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα».

Ο Στέλιος Βοργιάς κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση

Καταγγέλλει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατίθεται στη Βουλή για:

- Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
- Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
- Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
-Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
- Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα

ειδησεις σημερα 

Κρήτη - κορωνοϊός: Πειθαρχούν στα μέτρα οι πολίτες

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι αλλά όχι οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Ηράκλειο: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (φώτο)