Κρήτη

Ηράκλειο

Συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

pameporeia.jpg

Στους δρόμους "βγάζει" για ακόμη μία φορά φορείς και πολίτες το πακέτο των προαπαιτούμενων που ψηφίζεται το βράδυ το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε όλη την Ελλάδα για το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί διάφορες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις οι οποίες θα γίνουν την ώρα της ψήφισης του πακέτου. 

Σε επίπεδο Ηρακλείου, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στην πλατεία Ελευθερίας.
\Σε αυτές θα συμμετέχουν η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ο0 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ηρακλείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος".

Την ίδια ώρα αλλά σε διαφορετικό σημείο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ στην οποία θα συμμετέχουν οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι του Ηρακλείου καθώς και το Συνδικάτο Οικοδόμων. 

Κρήτη

Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5

Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις πυρκαγιές που ήδη έχουν εκδηλωθεί, όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης  βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σε επίπεδο πληροφόρησης, μπορείτε πλέον μέσω της υποδομής GIS Crete να ενημερώνεστε για τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την Κρήτη, σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5 (υψηλός και πολύ υψηλός). Συγκεκριμένα η οδηγία αφορά 8 περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, 9 στην Π.Ε. Ρεθύμνης, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου και μία περιοχή στην Π.Ε. Λασιθίου. 

Οι ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου είναι οι εξής: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος του νησιού που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και αφορούν τις 4 Περιφερειακές ενότητες (ανοίγει στο χάρτη της Κρήτης και επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα):

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public&lon=2762281.3274306&lat=4192035.9414224&zoom=10

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και στοιχεία των υποδομών του νησιού, βρίσκονται διαθέσιμες στους χάρτες στην ιστοσελίδα www.gis.crete.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε