Κρήτη

Ηράκλειο

Στο 49ο συνέδριο της ΠΟΕΕ – ΥΤΕ ο Μ.Κριτσωτάκης

Στα πλαίσια των εργασιών του 49ου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ – ΥΤΕ), ο βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Οι εργαζόμενοι του ελληνικού τουρισμού ζουν στο παρασκήνιο του αποκαλούμενου «success story» των τουριστικών αφίξεων και εισπράξεων. Αντιθέτως, οι μισθοί, μετά από πολύχρονη στασιμότητα, δέχτηκαν μείωση τουλάχιστον 15%, το επίδομα ανεργίας χάθηκε, 40.000 πραγματικές θέσεις εργασίας εξαφανίστηκαν κατά τα πρώτα τρία χρόνια του Μνημονίου και τα ασφαλιστικά ταμεία στερεύουν.

Δεν είναι όμως μόνο ότι λιγότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον για λιγότερα χρήματα, για περισσότερες ώρες και για περισσότερους πελάτες. Η μαύρη εργασία, οι ατομικές συμβάσεις, το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που ονομάζεται «μαθητεία» και το αποδεδειγμένα ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ πρόγραμμα voucher συνθέτουν μια ολοκληρωμένη ζοφερή πραγματικότητα για την εργασία στον τουρισμό και επισιτισμό.

Το 2014 θα είναι χρονιά εκλογών και η αρχή του τέλους της επίθεσης στην εργασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί ένα σύνολο αναπτυξιακών προτάσεων για τον τουρισμό, το οποίο έχει γίνει αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης με φορείς και την κοινωνία. Ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερο βάθος.

Οι προτάσεις μας χαρακτηρίζονται από την προστασία της εργασίας, το σεβασμό στο περιβάλλον, τον εμπλουτισμό και την επιμήκυνση του τουριστικού προϊόντος, μέσω των ειδικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την κοινωνική ανταποδοτικότητα.»

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

πάρκο 62 Μαρτύρων

Ένα ολοκαίνουριο … πάρκο “τσέπης”- όρος που υποδηλώνει τις σχετικά μικρές του διαστάσεις σε σύγκριση με άλλους ελεύθερους χώρους- θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου έως το τέλος του μήνα. Πρόκειται για το πάρκο της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, το οποίο κατασκευαστικά βρίσκεται στην τελική του φάση, με τις φυτεύσεις μόνο να είναι σε εκκρεμότητα έως την ερχόμενη Άνοιξη.

Το πάρκο απλώνεται σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στις δυτικές συνοικίες των Καμινίων και των Δειλινών, με τη χωροθέτησή του να αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και να “κουμπώνει” με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως τα έργα στη λεωφόρο και μικρότερες παιδικές χαρές σε αυτές τις συνοικίες.

Επενδύουμε τόσο σε μεγάλους χώρους όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη, όσο και σε “πάρκα τσέπης” όπως αυτό της λεωφόρου 62 Μαρτύρων”, δηλώνει στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως “μικρό κόσμημα” το εν λόγω πάρκο για την περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Εντός του πάρκου θα λειτουργεί παιδική χαρά, έχει οριοθετηθεί ένας ανοικτός αμφιθεατρικός χώρος για την φιλοξενία εκδηλώσεων, και άλλοι ελεύθεροι χώροι για ήπιο αθλητισμό. Παρά την επικλινή του μορφή, το πάρκο – όπως επιτάσσουν πλέον τα διεθνή standards- είναι προσβάσιμο για ΑμΕΑ.

Ο αρχικός του προϋπολογισμός του άγγιζε τα 1,3 εκ ευρώ και η χρηματοδότησή του καλύφτηκε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 4.500 οι εμβολιασμοί στο νησί

ΗΠΑ: To Τwitter ανέστειλε τον λογαριασμό Ρεπουμπλικανής βουλευτή και οπαδού του QAnon